Ţara gazdă a Campionatului Mondial 2022 impune condiţii de participare a fanilor, încă de pe acum

  • Qatar va găzdui cea mai importantă competiţie de fotbal interţări, Campionatul Mondial de fotbal, în noiembrie 2022.
  • Ţara arabă planifică ca accesul pe stadion să fie permis doar suporterilor vaccinaţi.
774 afișări
Imaginea articolului Ţara gazdă a Campionatului Mondial 2022 impune condiţii de participare a fanilor, încă de pe acum

DOHA - Fanii din Oman aplaudă echipa în timpul meciului de fotbal din grupa E dintre Oman şi Afganistan la Cupa Mondială FIFA Qatar 2022/11 iunie 2021

Qatarul va permite doar persoanelor complet vaccinate anti-Covid să participe la Campionatul Mondial de anul viitor, relatează Reuters.

Prim-ministrul Sheikh Khalid bin Abdulaziz Al Thani a declarat că, deşi se aşteaptă ca majoritatea ţărilor să îşi vaccineze cetăţenii până atunci, Qatarul ia măsuri pentru a asigura buna desfăşurare a evenimentului.

Totodată, Qatarul este în discuţii pentru a asigura un milion de doze de vaccin.

„În prezent negociem cu o companie pentru a furniza un milion de doze de vaccin anti-Covid pentru a îi vaccina pe cei care vin în Qatar”, a mai spus prim-ministrul.

Nu a fost menţionat cum vor fi administrate aceste vaccinuri. Majoritatea vaccinurilor necesită două doze administrate la câteva săptămâni distanţă.

Qatarul îşi vaccinează cetăţenii cu Pfizer şi Moderna. A administrat cel puţin 2,8 milioane de doze, suficient pentru a vaccina 50,8% din populaţie.

Prim-ministrul a mai spus că un număr mare de stadioane au fost finalizare, iar lucrările continuă pentru trei alte stadioane, inclusiv arena Lusail, care va găzdui finala Campionatul Mondial din 2022. În acest moment, lucrările sunt finalizate în proporţie de 90%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici