TAS a suspendat interdicţia de a efectua transferuri impusă lui Chelsea

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis să suspende interdicţia de a efectua transferuri impusă clubului Chelsea de Camera de Rezolvare a Disputelor din cadrul FIFA, la 27 august, după un litigiu cu RC Lens privind transferul jucătorului Gael Kakuta.

133 afișări
Imaginea articolului TAS a suspendat interdicţia de a efectua transferuri impusă lui Chelsea

TAS a suspendat interdicţia de a efectua transferuri impusă lui Chelsea

FIFA a anunţat, în 27 august, că gruparea Chelsea Londra nu mai are voie să achiziţioneze jucători până în ianuarie 2011, ca urmare a unui litigiu cu clubul francez RC Lens, privind transferul fotbalistului Gael Kakuta. În 2008, Chelsea l-a achiziţionat pe Gael Kakuta, care avea atunci 16 ani, determinându-l să rupă contractul cu Lens. Clubul francez a depus plângere pentru rezilierea abuzivă a contractului şi a cerut ca gruparea londoneză şi fotbalistul să fie sancţionaţi.

Ca urmare a acestei solicitări, FIFA a decis şi ca fotbalistul să fie suspendat patru luni şi să plătească o compensaţie de 780.000 de euro clubului RC Lens. De asemenea, Chelsea ar trebui să plătească grupării franceze 130.000 de euro.

"Decizia FIFA este suspendată până la încheierea procedurii în faţa TAS", a anunţat, vineri, forul de la Lausanne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici