TAS validează barajul, dar Concordia solicită FRF şi LPF să nu programeze echipa Rapid în Liga I

TAS a respins cererea Concordiei de a suspenda barajul de menţinere în Liga I, dar gruparea din Chiajna solicită FRF şi LPF să nu programeze "echipa nelicenţiată Rapid" în primele etape, până când instanţa de la Lausanne se va pronunţa cu privire la dreptul giuleştenilor de a face parte din L1.

700 afișări
Imaginea articolului TAS validează barajul, dar Concordia solicită FRF şi LPF să nu programeze echipa Rapid în Liga I

TAS validează barajul, dar Concordia solicită FRF şi LPF să nu programeze echipa Rapid în Liga I (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oficialii Concordiei au primit o decizie preliminară din partea Tribunalului Arbitral al Sportului, în care instanţa de la Lausanne a reţinut că "se pare că S.C. F.C. Rapid Bucureşti S.A. nu are licenţă pentru a participa în următorul sezon al Ligii 1".

"C. S. Concordia Chiajna informează opinia publică că printr-o decizie preliminară pronunţată astăzi, 17.06.2013, Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne şi-a reţinut jurisdicţia de a judeca disputa dintre Concordia Chiajna şi FRF în legătura cu dreptul clubului S.C. F.C. Rapid Bucureşti S.A. de a participa în sezonul 2013-2014 al Ligii 1. Totodată, TAS a dispus următoarele măsuri preliminare:

1. A respins cererea de suspendare a Deciziei Comitetului Executiv de organizare a unui meci de baraj între Concordia Chiajna şi Rapid Bucureşti, meci deja disputat.

2. A reţinut în mod expres că «într-adevăr, se pare că S.C. F.C. Rapid Bucureşti S.A. nu are licenţă pentru a participa în următorul sezon al Ligii 1».

3. A reţinut că C.S. Concordia Chiajna nu a făcut deocamdată dovada că deţine dreptul de participare în sezonul 2013-2014 al Ligii 1", se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al ilfovenilor.

În baza acestora, gruparea din Chiajna cere FRF şi LPF să nu programeze echipa Rapid în Liga I şi să decidă participarea Concordiei în sezonul 2013/2014 al primului eşalon fotbalistic.

"Având în vedere aceste considerente şi faptul că o decizie asupra cazului va fi luată de TAS în cursul următoarelor săptămâni, C. S. Concordia Chiajna solicită FRF şi LPF să nu programeze echipa de fotbal nelicenţiată F.C. Rapid în cadrul primelor etape ale Ligii 1, sezonul 2013-2014 şi sa ia o decizie în sensul participării C. S. Concordia Chiajna în sezonul 2013-2014 al Ligii 1", a menţionat sursa citată.

Formaţia Rapid a învins, săptămâna trecută, pe Stadionul Dinamo, cu scorul de 2-1 după prelungiri, echipa Concordia Chiajna, într-un meci de baraj pentru obţinerea dreptului de participare în ediţia 2013/2014 a Ligii I.

Vineri, într-o conferinţă de presă, tehnicianul Ionuţ Chirilă declara că gruparea Concordia Chiajna a apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, considerând că din punct de vedere legal echipa giuleşteană nu poate juca în primul eşalon.

Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF şi LPF. Şeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licenţelor, în timp ce preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susţinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.

Decizia finală a aparţinut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, luni, că a înregistrat apelul clubului Concordia Chiajna împotriva Federaţiei Române de Fotbal şi a deciziei ce a permis echipei Rapid să joace barajul pentru Liga I şi că hotărârea sa în acest caz va fi luată înainte de startul campionatului.

"Tribunalul de Arbitraj Sportiv a înregistrat apelul formulat de CS Concordia Chiajna împotriva Federaţiei Române de Fotbal. CS Concordia Chiajna a depus şi o solicitare de suspendare a deciziei ce a permis FC Rapid Bucureşti să joace un meci cu Concordia, echipa câştigătoare obţinând dreptul de participare în ediţia următoare a Ligii I. Chiajna, care a ocupat locul 15 în Liga I în sezonul trecut şi a fost cea mai bună dintre cele patru echipe retrogradate în Liga a II-a, susţine că FC Rapid Bucureşti nu a obţinut licenţa pentru a participa în Liga I în sezonul viitor şi că în consecinţă nu trebuia să se joace un baraj. O decizie în privinţa solicitării de măsuri provizorii va fi luată înainte de startul campionatului României", preciza luni TAS pe site-ul oficial.

Debutul Ligii I, ediţia 2013/2014, este programat vineri, când se va disputa meciul ACS Poli Timişoara - Dinamo, din prima etapă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici