Tatăl lui Djokovic, văzut pozând cu fanii care poartă steaguri ale Rusiei

Organizatorii Openului Australiei le-au reamintit jucătorilor şi anturajelor acestora despre politica lor privind "steagurile nepotrivite", după ce a apărut o înregistrare video în care tatăl lui Novak Djokovic pozează cu fanii care poartă steaguri ruseşti.

449 afișări
Imaginea articolului Tatăl lui Djokovic, văzut pozând cu fanii care poartă steaguri ale Rusiei

Tatăl lui Djokovic, văzut pozând cu fanii care poartă steaguri ale Rusiei

Patru fani care purtau "steaguri şi simboluri nepotrivite" au fost interogaţi de poliţia din Victoria după sfertul de finală de miercuri dintre Djokovic şi rusul Andrey Rublev.

O înregistrare video postată, de asemenea, pe reţelele de socializare a arătat un suporter pe treptele Rod Laver Arena ţinând în mână un steag rusesc cu imaginea preşedintelui Vladimir Putin pe el.

Miercuri seara târziu, un alt videoclip l-a arătat pe tatăl lui Djokovic, Srdjan, pozând pentru fotografi cu fanii care ţineau steaguri ruseşti.

"Jucătorii şi echipele lor au fost informaţi şi li s-a reamintit politica evenimentului în ceea ce priveşte steagurile şi simbolurile şi să evite orice situaţie care are potenţialul de a perturba", a declarat joi Tennis Australia într-un comunicat.

"Continuăm să lucrăm îndeaproape cu securitatea evenimentului şi cu agenţiile de aplicare a legii".

Steagurile ruseşti şi belaruse sunt interzise pe Melbourne Park în timpul turneului, după o plângere din partea ambasadorului Ucrainei în această ţară.

Fotografiile de pe reţelele de socializare au arătat, de asemenea, un fan din mulţime în timpul meciului de miercuri cu un "Z" pe tricou.

Forţele ruseşti au folosit litera "Z" ca simbol de identificare pe vehiculele lor din Ucraina în urma invaziei. Unii susţinători ai invaziei au folosit, de asemenea, semnul.

Jucătorii ruşi şi bieloruşi au fost excluşi de la Wimbledon anul trecut, dar pot concura ca sportivi individuali fără afiliere naţională la Melbourne Park.

Steagurile lor nu sunt afişate lângă numele lor în transmisiunile TV, aşa cum se întâmplă în cazul altor jucători, iar naţiunea lor nu este indicată pe foile de tragere la sorţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
djokovic,
rusia,
steag

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici