Tatiana Gallova, prima femeia care antrenează o echipă masculină de baschet din România

  • Slovaca bifează o premieră în sportul românesc.
  • Acesta a devenit prima femeie antrenor din istoria Ligii Naţionale de Baschet Masculin, activând la clubul Athletic Constanţa.
  • Ea i-a luat locul „principalului” Alexandru Olteanu în timpul meciul SCM Timişoara - Athletic Constanţa, scor 74-73.
441 afișări
Imaginea articolului Tatiana Gallova, prima femeia care antrenează o echipă masculină de baschet din România

Gallova activează la Athletic Constanţa pe postul de „secund” şi l-a înlocuit pe Alexandru Olteanu, cel care primise un fault descalificator la scorul de 51-44, notează baschet.ro.

„Noi, femeile, suntem mult mai puternice decât bărbaţii şi ne descurcăm în situaţii critice. Iar pentru doamna Gallova, poate e un început să încerce principal!”, a comentat Andreea Căruţaşu, cea care, în trecut, a ocupat funcţia de „secund” la Asesoft Ploieşti, potrivit sursei citate.

Conform baschet.ro, Tatiana Gallova a fost, între 2016 şi 2018, antrenor secund la echipa austriacă ECE Bulls Kapfenberg. Ea s-a ocupat şi de naţionalele 3x3 U21 ale României şi a pus umărul şi la calificarea naţionalei de 3x3 la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Gallova a ajuns să se ocupe de echipa României după ce, în 2016, la Campionatele Europene, pe când antrena Austria, le-a ajutat pe românce cu un studiu de adversari pe care-l făcuse pentru echipa sa, a scris Gazeta Sporturilor în această vară. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici