Televiziunea chineză strâmbă din nas la mesajele pro-Ucraina. Măsură restrictivă luată la Beijing

Televiziunea chineză cenzurează meciurile de fotbal din Premier League, de „vină” fiind, se pare, mesajele pro-Ucraina distribuite de cel mai bogat campionat al lumii, în acest final de săptămână.

54393 afișări
Imaginea articolului Televiziunea chineză strâmbă din nas la mesajele pro-Ucraina. Măsură restrictivă luată la Beijing

Preşedintele chinez Xi

Televiziunea care deţine drepturile TV din Premier League în China a anunţat că în acest weekend nu va difuza meciurile din prima divizie engleză, fără a oferi motive.

După toate probabilităţile, „vinovate” sunt mesajele de solidaritate anunţate în favoarea Ucrainei, după ce Premier League a condamnat deschis „acţiunile Rusiei” împotriva Ucrainei.

„Invocăm pacea şi gândurile noastre se îndreaptă către toate persoanele implicate”, a spus un purtător de cuvânt al Premier League, prezentând măsurile decise pentru a exprima apropierea de populaţia ucraineană: de la banderola galbenă şi albastră, în cinstea drapelului ucrainean, pe care o vor purta toţi jucătorii, la minutul de reflecţie dinaintea loviturii de start şi până la mesajul de pace - „Fotbalul uneşte” - care va fi difuzat pe ecranele gigantice ale tuturor stadioanelor împreună cu drapelul ucrainean.

Sunt iniţiative puţin apreciate de Beijing, care a decis astfel să ţină în umbră Premier League, fără a oferi însă o explicaţie oficială cu privire la alegerea de a boicota această etapă de campionat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici