Tempestini, pe 11 în Raliul Portugaliei. Un bolovan l-a scos din Top 8 în etapa europeană

Campionul naţional absolut al României la raliuri, Simone Tempestini, a încheiat pe locul 11 în prima etapă a Europeanului din 2023, după ce înaintea ultimei probe se afla în puncte şi era aproape de locul 7.

99 afișări
Imaginea articolului Tempestini, pe 11 în Raliul Portugaliei. Un bolovan l-a scos din Top 8 în etapa europeană

Tempestini, pe 11 în Raliul Portugaliei. Un bolovan l-a scos din Top 8 în etapa europeană

Pe 4 la finalul sezonului trecut al competiţiei continentale, clujeanul e considerat unul dintre favoriţii pentru a încheia pe podiumul din acest an. Alături de copilotul Sergiu Itu pe un model Skoda Fabia Rally2, Tempestini a avut un ritm excelent, mai ales în a treia zi, când a încheiat constant probele pe primele poziţii.

Ghinionul a venit chiar pe ultimii kilometri din Fafe, atunci când era pe 8 şi spera la o clasare în Top 7. A lovit un bolovan, care a provocat o pană, aceasta încetinând echipajul românesc. În cele din urmă, Tempestini şi Itu s-au clasat pe 11.

“Ştiam că va fi un raliu complicat, la start au fost 14 campioni naţionali şi internaţionali, dar cred că puteam fi mai sus dacă nu făceam mici greşeli în a doua zi, iar pe ultima probă nu aveam pană. Noi rămânem motivaţi să mergem mai departe cu evoluţii din ce în ce mai bune”, a spus Tempestini.

Următoarele două runde pentru echipajul românesc vor avea loc în luna mai, în Spania şi Polonia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici