Tenis: Djokovic îl zdrobeşte pe Muller la US Open şi revine numărul 1 în clasamentul ATP

Cu un categoric 6-0, 6-2, 6-3, Novak Djokovic l-a învins pe francezul Alexandre Muller (84 ATP) în primul tur al US Open, asigurându-şi astfel revenirea pe locul 1 în clasamentul mondial.

602 afișări
Imaginea articolului Tenis: Djokovic îl zdrobeşte pe Muller la US Open şi revine numărul 1 în clasamentul ATP

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Novak Djokovic încearcă să ajungă pentru a treia oară în toate cele patru finale majore în acelaşi sezon.

Jucând primul său meci la Flushing Meadows de când Daniil Medvedev i-a refuzat Marele Şlem calendaristic, în finala din 2021, Djokovic nu a avut milă în faţa numărului 84 mondial, câştigând primele opt game-uri consecutive şi, la scurt timp, meciul cu 6-0, 6-2, 6-3.

"În primul set am început extraordinar de bine", a declarat Djokovic în interviul de pe teren. "Am început destul de târziu. Evident, a fost o ceremonie între meciuri şi ştiam că s-ar putea să începem târziu, dar cu toate acestea am fost încântat să intru pe teren. Au trecut câţiva ani, iar a veni aici, în faţa voastră, este întotdeauna o onoare şi o plăcere aici, pe Arthur Ashe."

Urmărit de fostul preşedinte Barack Obama şi de prima doamnă Michelle Obama, Djokovic a dominat de la început până la sfârşit, reuşind 32 de lovituri câştigătoare faţă de cele 11 ale lui Muller şi excelând la fileu, unde a câştigat 20 din cele 23 de urcări. De asemenea, a cedat doar cinci puncte pe primul serviciu.

"Cred că aş fi putut servi [mai bine] în setul al treilea. Am scăzut nivelul serviciului meu şi a trebuit să muncesc pentru punctele mele un pic mai mult, dar cu toate acestea cred că am jucat excelent de la început până la sfârşit", a declarat Djokovic.

"Câteva sughiţuri, dar mi-a plăcut nivelul meu şi sper că îl voi putea menţine şi în turul următor".

Această victorie a făcut sigură trecerea sârbului în clasament de campionul în exerciţiu de la US Open, Carlos Alcaraz, urmând să devină număr 1 mondial pe 11 septembrie, când Djokovic va începe a 390-a săptămână în fruntea clasamentului, un record.

Djokovic, în vârstă de 36 de ani, urmăreşte, de asemenea, o a zecea prezenţă record în finala US Open (palmares 3-6). După ce a câştigat Openul Australiei şi Roland Garros şi a ajuns în finala de la Wimbledon, sârbul încearcă să ajungă în finala tuturor celor patru Slamuri în acelaşi sezon pentru a treia oară în cariera sa (2021 şi 2015).

În turul al doilea, Djokovic îl va înfrunta pe spaniolul Bernabe Zapata Miralles, nr. 76 mondial, care l-a învins cu 6-4, 6-4, 6-3 pe americanul Ethan Quinn, campion NCAA.

"Este un specialist pe zgură, dar, de-a lungul anilor, toţi aceşti băieţi învaţă să joace şi pe hard", a spus Djokovic despre Zapata Miralles. "Nu există un adversar uşor, evident că îi respect pe toţi. Nu subestimez pe nimeni şi încerc să dau tot ce am mai bun. Sper să pot obţine o nouă victorie în câteva zile".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici