Tenis: Kimiko Date Krumm a pus capăt carierei, la 46 de ani

Jucătoarea de tenis Kimiko Date Krum s-a retras din activitate la 46 de ani. Japoneza a fost învinsă, marţi, cu 6-0, 6-0, de sportiva Aleksandra Krunic (Serbia, 67 WTA), în ultimul meci al carierei, disputat în primul tur al Openului Japoniei.

166 afișări
Imaginea articolului Tenis: Kimiko Date Krumm a pus capăt carierei, la 46 de ani

Tenis: Kimiko Date Krumm a pus capăt carierei, la 46 de ani

Kimiko Date, care va împlini 47 de ani pe 28 septembrie, a câştigat de patru ori turneul de la Tokyo. Primul său titlu la acest turneu datează din 1992, an în care s-a născut actuala deţinătoare a trofeului, jucătoarea americană Christina McHale.

Date Krum, fostă numărul 4 mondial în 1995, s-a mai retras în 1996, dar a revenit în competiţii după 12 ani. Are în palmares opt tiluri WTA, ultimul fiind câştigat în 2009, la Seul, la vârsta de 39 de ani. Este a doua cea mai în vârstă jucătoare care câştigă un titlu WTA, după Billie Jean King, care s-a impus la Birmingham, în 1983, când avea 39 de ani şi şapte luni.

Kimiko Date Krum a ajuns în semifinale la trei turnee de Mare Şlem şi în sferturi la al patrulea, US Open. După ultima accidentare, Kimiko Date nu a mai jucat 16 luni, până în mai anul acesta. Ea a primit un wild card pentru Japan Open.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici