Tenismena Zhang Shuai, subiect de controversă la turneul de tenis de la Budapesta

Chinezoaica Zhang Shuai este subiectul unei controverse, după ce s-a retras din meciul pe care l-a disputat marţi în cadrul turneului de tenis WTA 250 de la Budapesta ca urmare a faptului că adversara sa, maghiara Amarissa Toth, a şters o urmă de minge pe zgură, în urma unei decizii de linie controversate.

375 afișări
Imaginea articolului Tenismena Zhang Shuai, subiect de controversă la turneul de tenis de la Budapesta

Tenismena Zhang Shuai, subiect de controversă la turneul de tenis de la Budapesta

Zhang, a doua favorită, a lovit un forehand în cross care a părut că a aterizat pe linie, dar care a fost anulat de arbitrul de linie. Arbitrul de scaun a coborât apoi pentru a se uita la semn şi a confirmat că mingea a aterizat în afara liniei.

Zhang a fost indignată de această decizie şi a cerut să vorbească cu supervizorul turneului.

Meciul a mai continuat pentru încă un punct, dar disputa cu privire la decizia contestată a continuat, înainte ca Toth să se apropie de semn şi să se folosească de pantofi pentru a-l şterge.

"Stai, stai, stai, stai! Păstrează semnul", a strigat Zhang. "Ce faci? De ce ai face asta?"

Zhang, vizibil supărată în timpul pauzei dintre game-uri, a chemat un fizioterapeut să o verifice înainte ca numărul 28 mondial să opteze pentru retragere, în momentul în care era condusă cu 6-5 în setul inaugural al meciului din primul tur, de la Budapesta.

Publicul local a huiduit retragerea lui Zhang, în timp ce Toth a dat mâna cu ea înainte de a ridica braţele în semn de sărbătoare.

Zhang a postat ulterior un mesaj pe Instagram pentru a se plânge de apel şi le-a mulţumit celor care au susţinut-o.

Comportamentul unguroaicei a fost rapid condamnat de colegele jucătoare din circuit pe reţelele de socializare.

"Un comportament absolut dezgustător", a scris pe Twitter Ajla Tomljanovic din Australia. "Shuai este o persoană mai bună decât mulţi dintre noi pentru că a strâns mâna arbitrului şi a acelei fete".

Jucătoarea australiană de dublu Ellen Perez a declarat că Toth şi-a pierdut respectul colegilor ei.

"Sunt efectiv şocată de nivelul de lipsă de respect din partea acestei fete... Dacă o voi vedea mâine pe această fată, îi voi spune cât de dezgustată sunt".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici