Tenismenul Daniil Medvedev se declară pregătit să joace cu statut neutru la Jocurile Olimpice de la Paris

Daniil Medvedev, numărul patru mondial ATP, a declarat că este entuziasmat de participarea sa la Jocurile Olimpice de la Paris şi că va respecta regulile ca sportiv neutru, după ce miercuri, organismul de conducere al tenisului mondial şi-a anunţat poziţia faţă de jucătorii din Rusia şi Belarus.

78 afișări
Imaginea articolului Tenismenul Daniil Medvedev se declară pregătit să joace cu statut neutru la Jocurile Olimpice de la Paris

Tenismenul Daniil Medvedev se declară pregătit să joace cu statut neutru la Jocurile Olimpice de la Paris

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a declarat că jucătorii din cele două ţări pot participa la Jocurile de la Paris ca neutri, fără steaguri, embleme sau imnuri.

Ruşilor şi bieloruşilor le-a fost interzis să concureze la nivel internaţional după invazia Rusiei în Ucraina în 2022, pentru care Belarus a fost folosit ca teren de desfăşurare.

Cu toate acestea, în luna martie a anului trecut, CIO a emis un set de recomandări pentru federaţiile sportive internaţionale pentru a permite concurenţilor din aceste ţări să revină.

Înaintea meciului de debut de la Indian Wells, de vineri, rusul Medvedev a declarat că aşteaptă cu nerăbdare să participe la Jocurile Olimpice, după o experienţă pozitivă la Tokyo, în urmă cu trei ani, când a ajuns până în sferturile de finală ale competiţiei de simplu.

„Dacă voi putea, voi fi acolo. Voi juca la simplu şi la dublu", a declarat Medvedev reporterilor, citat de Reuters.

„Când am fost la Tokyo a fost o experienţă extraordinară. A fost, probabil, una dintre cele mai mari amintiri din viaţa mea sportivă, ceea ce m-a surprins, pentru că în tenis avem tendinţa de a crede că Grand Slamurile sunt mai importante."

„În legătură cu steagul neutru, voi respecta regulile. Dacă este sub un steag neutru, voi juca sub un steag neutru şi voi încerca să concurez acolo, să arăt un tenis bun şi să încerc să câştig, cu siguranţă."

Jucătorii ruşi şi bieloruşi concurează deja în turneele ATP şi WTA ca neutri.

Evenimentul olimpic de tenis va începe pe 27 iulie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici