Tensiuni la cote maxime înainte de lupta finală dintre Hamilton şi Verstappen. Toto Wolff se teme de un final "murdar"

Directorul echipei Mercedes, Toto Wolff, a declarat că se teme că lupta pentru titlul din Formula 1, dintre Lewis Hamilton şi Max Verstappen, ar putea fi decisă de un accident între cei doi piloţi, în condiţiile în care, Verstappen ar deveni campion dacă niciunul dintre ei nu ar termina cursa.

938 afișări
Imaginea articolului Tensiuni la cote maxime înainte de lupta finală dintre Hamilton şi Verstappen. Toto Wolff se teme de un final "murdar"

Tensiuni la cote maxime înainte de lupta finală dintre Hamilton şi Verstappen. Toto Wolff se teme de un final "murdar"

După ce cei doi s-au încurcat în repetate rânduri duminică, la Marele Premiu al Arabiei Saudite, câştigat de Hamilton, Wolff a declarat că emoţiile sunt la cote înalte şi că finalul sezonului de la Abu Dhabi, în acest weekend, ar putea deveni "murdar".

În urma victoriei de la Jeddah, Hamilton a ajuns la egalitate de puncte cu Verstappen, cu 369,5 puncte fiecare. Aceştia merg la a 22-a şi ultima cursă a sezonului pentru o confruntare în care se va decide învingătorul.

Dar Verstappen are încă un avantaj, deoarece victoriile în marile premii sunt criteriu de departajare. Cu nouă victorii faţă de cele opt ale lui Hamilton, Verstappen va lua titlul dacă cei doi rămân la egalitate de puncte, situaţie posibilă doar în cazul în care niciunul dintre ei nu termină cursa.

La Jeddah, Hamilton şi Verstappen s-au întrecut în incidente, aceştia ieşind de pe pistă în timp ce mergeau roată la roată, iar Hamilton a lovit partea din spate a maşinii lui Verstappen, când acesta a încetinit pentru a-i ceda conducerea campionului mondial, după ce a fost instruit să facă acest lucru de către comisarii cursei.

Ambii au considerat că au avut dreptate, dar Verstappen a primit două penalizări din partea comisarilor, una pentru ieşirea de pe pistă şi una pentru frânare neregulamentară.

Respectul amical dintre cei doi s-a risipit rapid în aceste ultime curse. Hamilton a spus că Verstappen a depăşit limita şi a sugerat că a condus periculos pentru a-l scoate din cursă.

Formula 1 mai are în istorie situaţii în care protagoniştii la titlu s-au eliminat reciproc, pentru a decide campionatul, cele mai celebre fiind cele dintre Ayrton Senna şi Alain Prost în 1989 şi 1990.

Wolff este foarte conştient de pericolul unei ciocniri la Abu Dhabi sau de faptul că decizia privind titlul ar putea ajunge în mâinile comisarilor. "Sper ca cursa de duminică să aibă suficiente repercusiuni pentru ca toată lumea să înveţe din ea şi să se adapteze pentru cursa finală", a declarat el, citat de The Guardian.

"Un pilotaj similar, dacă va fi considerat de comisari ca fiind peste limită, va fi probabil penalizat şi la Abu Dhabi, iar acest lucru s-ar putea sfârşi într-o situaţie complicată pentru toată lumea. Nu cred că Formula 1 ar merita un rezultat influenţat de o coliziune."

Situaţia este exacerbată şi mai mult de faptul că ultima cursă are loc pe circuitul Yas Marina. Acest circuit imens, situat în deşert, este cunoscut ca fiind dificil pentru depăşiri între monoposturi.

În acest an au fost făcute ajustări la circuit în încercarea de a îmbunătăţi şansele de depăşire, dar nu există nicio garanţie că acestea vor face diferenţa. Asta face ca pilotul din spate să îşi asume riscuri, dacă va încerca o depăşire, potenţial provocatoare de coliziuni.

Relaţiile dintre Mercedes şi Red Bull au devenit tensionate pe măsură ce acest sezon intens a intrat în ultimele etape. Mercedes conduce campionatul constructorilor cu 28 de puncte.

„Emoţiile sunt foarte, foarte mari", a mai spus Toto Wolff. „Atâta timp cât vom avea o cursă curată la Abu Dhabi, în lupta pentru campionatul mondial al piloţilor, vom putea spune că a fost un sezon grozav."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici