Thierry Henry este sportivul preferat al francezilor

Internaţionalul francez Thierry Henry a fost desemnat sportivul preferat al francezilor în faţa coechipierului său din naţionala Franţei, Franck Ribery, potrivit unui sondaj de opinie efectuat de institutul BVA Opinion şi publicat, sâmbătă, de L'Equipe Magazine, informează AFP.

147 afișări
Imaginea articolului Thierry Henry este sportivul preferat al francezilor

Thierry Henry este sportivul preferat al francezilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, aproximativ 42 la sută din persoanele interogate l-au desemat pe atacantul echipei FC Barcelona ca sportivul preferat în 2008, în timp ce Ribery a primit doar 38 la sută din voturi.

Cei doi fotbalişti au devansat-o în această ierarhie pe ocupanta primei poziţii din sezonul trecut, înotătoarea Laure Manaudou, campioană olimpică în 2004 şi triplă campioană mondială. Fostul număr unu mondial din clasamentul WTA, Amelie Mauresmo, a coborât de pe locul doi anul trecut, până pe poziţia a opta în acest sezon.

Clasamentul primilor zece sportivi preferaţi de cetăţenii francezi îi cuprinde pe următorii:

1. Thierry Henry (fotbal) 42 la sută dintre persoanele interogate

2. Franck Ribery (fotbal) 38,7 la sută

3. Laure Manaudou (înot) 34,3 la sută

4. Tonny Parker (baschet) 33,5 la sută

5. Sebastien Chabal (rugby) 28 la sută

6. Sebastien Loeb (automobilism) 27,5 la sută

7. Jeannie Longo (ciclism) 27,1 la sută

8. Amelie Mauresmo (tenis) 26,4 la sută

9. David Trezeguet (fotbal) 25,3 la sută

10. Nicolas Anelka (fotbal) 21,6 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici