Tiger Woods, sportivul cu cele mai mari câştiguri din lume

Jucătorul de golf Tiger Woods a câştigat 100 de milioane de dolari în decurs de 12 luni, sumă ce îl plasează pe prima poziţie în topul celor mai bine plătiţi sportivi din lume, realizat de revista Forbes.

2 afișări
Imaginea articolului Tiger Woods, sportivul cu cele mai mari câştiguri din lume

Tiger Woods, sportivul cu cele mai mari câştiguri din lume

Realizatorii topului au luat în considerare veniturile obţinute de sportivi într-o perioadă de un an ce s-a încheiat în iunie 2007.

Tiger Woods  are câştiguri atât din competiţiile de golf (13 milioane de dolari), cât şi din contractele de publicitate (87 de milioane de dolari), în special din înţelegerea cu Nike, firmă a cărei imagine o reprezintă. Cele 100 de milioane de dolari obţinute de Woods reprezintă cea mai mare sumă pe care un sportiv a obţinut-o vreodată într-un an.

Poziţia a doua în topul Forbes este ocupată de pugilistul Oscar de la Hoya, cu 43 de milioane de dolari, urmat de jucătorul de golf Phil Mickelson, cu 42 de milioane de dolari.

Pilotul de Formula 1 Kimi Raikkonen se clasează pe locul patru, cu 40 de milioane de dolari, în timp ce pe poziţia a cincea se află fostul pilot de F1, Michael Schumacher (36 de milioane de dolari).

Primul fotbalist de pe listă este englezul David Beckham, de la LA Galaxy, cu un venit de 33 de milioane de dolari.

Următoarele poziţii din topul Forbes sunt ocupate de sportivii: 7.Kobe Bryant (baschet, 32,9 milioane dolari), 8.Shaquille O'Neal (baschet, 31,9 milioane dolari), 9.Michael Jordan (baschet), Ronaldinho (fotbal) - cu câte 31 de milioane de dolari, 11.Valentino Rossi (motociclism, 30 milioane dolari), 12.Alex Rodriguez (baseball, 29,2 milioane dolari), 13.Roger Federer (tenis, 29 milioane dolari), 14.Derek Jeter (baseball, 28,3 milioane dolari), 15.LeBron James (baschet, 27,3 milioane dolari), 16.Floyd Mayweather (box, 26,5 milioane dolari), 17.Yao Ming (baschet, 26,3 milioane dolari), 18.Vijay Singh (golf, 25,8 milioane dolari), 19.Leonard Davis (fotbal american, 25,4 milioane dolari), 20.Arnold Palmer (golf, 25 milioane dolari), 21.Jeff Gordon (automobilism, 24,5 milioane dolari), 22.Kevin Garnett (baschet, 24,3 milioane dolari), 23.Reggie Bush (fotbal american, 23,8 milioane dolari), 24.Allen Iverson (baschet, 23,3 milioane dolari), 25.Maria Şarapova (tenis, 23 milioane dolari).

Şarapova este unica femeie prezentă în top, dar şi cea mai tânără, ea având 20 de ani, în timp ce Arnold Palmer este cel mai în vârstă sportiv (78 de ani).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici