Ţiriac: Am regreta dacă nu ar mai veni Nadal şi Djokovici anul viitor la Madrid

Proprietarul turneului de 1000 de puncte de la Madrid, Ion Ţiriac, a declarat că ar regreta o eventuală neparticipare a jucătorilor Novak Djokovici şi Rafael Nadal la competiţia madrilenă, dar speră ca aceştia să fie profesionişti şi să nu recurgă la o astfel de măsură.

267 afișări
Imaginea articolului Ţiriac: Am regreta dacă nu ar mai veni Nadal şi Djokovici anul viitor la Madrid

Ion Ţiriac (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am regreta dacă nu ar mai veni Nadal şi Djokovici. Ar fi trist. Dar sper să fie profesionişti. Este adevărat că suprafaţa este alunecoasă, dar nu va fi aşa şi anul viitor", a declarat Ţiriac, care, conform As, nu are de gând să schimbe nimic şi a spus că jucătorii trec, dar competiţiile rămân.

Ion Ţiriac a menţionat că vrea să introducă şi mingi fosforescente, "deoarece contrastul dintre terenul albastru şi mingea galbenă nu este cel mai bun".

Românul a apreciat că lumea tenisului trebuie să progreseze, că trebuie să se adapteze la nou, la necesităţile spectacolului, televiziunilor şi spectatorilor, subliniind că niciun jucător nu se poate "lua de o culoare". Totuşi, el a admis că anul trecut suprafaţa "era mai puţin alunecoasă".

Directorul turneului, spaniolul Manuel Santana, le-a cerut scuze jucătorilor pentru calitatea zgurei, dar a precizat că nu există niciun accidentat din cauza terenului. "Reamintesc că la Monte Carlo au fost jucători care s-au accidentat. Aici încă nu este cazul. În fiecare noapte se lucrează până în zori pentru îmbunătăţirea terenului. S-a îmbunătăţit faţă de prima zi,iar acum mai sunt trei zile şi va fi şi mai bine", a precizat Santana.

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a lăsat să se înţeleagă joi, după eliminarea de la Madrid în faza optimilor de finală, că în 2013 în calendarul său va fi un turneu mai puţin, în cazul în care conducerea competiţiei va insista să se joace în continuare pe zgură albastră.

"Am încercat să mă pregătesc în cel mai bun mod posibil pentru acest turneu. Nu am fost suficient de bun pentru a mă adapta pe acest teren. Dacă lucrurile vor continua astfel, va fi trist. Însă anul viitor va fi un turneu mai puţin în calendarul meu. Dacă aţi face turneul de la Cincinnati pe zgură înainte de US Open credeţi că oamenii vor fi fericiţi? Aici situaţia este la fel", a spus Nadal, locul doi mondial.

Liderul ATP, sârbul Novak Djokovici, s-a declarat şi el nemulţumit de zgura de la Madrid. "Au spus că este la fel ca zgura roşie, dar nu este adevărat, pentru că este o mare diferenţă. Te împiedici şi aluneci tot timpul, iar câştigător va fi cel care nu se accidentează până la sfârşitul săptămânii, pentru că sunt mulţi jucător care cad. Este o nouă experienţă şi la cum arată anul acesta speră să fie ultima", a declarat Djokovici.

Omul de afaceri român Ion Ţiriac, directorul turneului madrilen, a obţinut în acest an acceptul ATP ca zgura de pe terenurile de la Madrid să fie albastră, justificându-şi dorinţa prin faptul că această culoare conferi un confort vizual mai bun spectatorilor.

Această iniţiativă a fost criticată, încă dinainte de începerea turneului, de majoirtatea celor mai buni jucători din lume. Aceştia s-au declarat nemulţumiţi de faptul că nu li s-a cerut părerea.

În special Nadal s-a declarat adeptul zgurei tradiţionale, plângându-se că schimbarea de culoare a intervenit cu câteva săptămâni înainte de începerea turneului de la Roland-Garros.

De la începutul săptămânii, criticile nu au încetat.

Marţi, după primul său meci, numărul 1 mondial Novak Djokovici s-a plâns că acesta "nu este tenis" şi s-a întrebat dacă nu ar trebui cumva să joace în "ghete de fotbal".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici