Ţiriac: La Bucureşti vom avea zgură albastră când vom avea posibilitatea să o plătim

Proprietarul BRD Năstase Ţiriac Trophy, Ion Ţiriac, a declarat, sâmbătă, că la acest turneu se va juca pe zgură albastră, precum la Madrid, doar atunci când vor exista fonduri pentru aceasta, deoarece este de 20 de ori mai scumpă decât cea roşie.

211 afișări
Imaginea articolului Ţiriac: La Bucureşti vom avea zgură albastră când vom avea posibilitatea să o plătim

Ţiriac: La Bucureşti vom avea zgură albastră când vom avea posibilitatea să o plătim (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"La turneul de la Bucureşti, când o să avem posibilitatea să plătim o zgură albastră care este de 20 de ori mai scumpă decât zgura roşie, atunci sunt convins că vom avea şi la Bucureşti", a spus Ion Ţiriac.

Fostul tenisman, care este şi proprietarul turneului de la Madrid, a fost criticat de jucătorii Roger Federer şi Rafael Nadal pentru decizia ca în acest an să se joace pe zgură albastră. "Nadal şi Federer sunt mari jucători, mari personalităţi, îi felicit că au o opinie. Accept şi respect opinia lor. Zgura mie mi se pare foarte albastră, a fost schimbată de sute de ori, a fost încercată de sute de ori până am ajuns la acest rezultat. Este o treabă matematică, mingea pe teren se vede mai bine cu cel puţin 15 la sută, iar la televizor se vede mai bine cu 25-28 la sută mai bine, adică galben pe albastru", a explicat omul de afaceri.

În ceea ce priveşte BRD Năstase Ţiriac Trophy, Ţiriac a menţionat că aceasta este cea mai puternică ediţie din istoria turneului de la Bucureşti. "Avem cel mai bun turneu pe care l-a avut România vreodată, pentru că sunt prezenţi 5 jucători care au fost în primii 10 ai lumii, iar acum sunt în primii 20-30. Turneul de la Barcelona, care se desfăşoară în acelaşi timp, este un concurent redutabil, iar faptul că suntem cu două săptămâni înaintea celui de la Madrid este bine pentru că mulţi jucători vor veni să joace aici pe zgură. Să câştige cel mai bun şi sper să nu ningă", a afirmat Ţiriac.

Proprietarul a menţionat că este posibil ca turneul să sară de la categoria 250 ATP la 500 ATP într-un viitor apropiat. "Posibilitate există pentru urcare la 500. Cei de la ATP se gândesc să mai schimbe câte ceva, mai exact să comaseze câteva turnee pentru că sunt foarte multe. Iar dacă şi piaţa din România poate susţine un asemenea turneu de 500, prin care am trece cu încă un milion la costuri, s-ar putea întâmpla să îl avem destul de curând", a precizat Ţiriac.

Ion Ţiriac, Nadia Comăneci, Dumitru Hărădău şi jucătorul Marcos Baghdatis au participat, sâmbătă, la tragerea la sorţi a tabloului principal al turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, care se va desfăşura în perioada 21-29 aprilie la Arenele BNR din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici