Ţiriac: Nu sunt Dumnezeul tenisului, dar i-aş vrea la Madrid pe cei mai buni 32 de jucători

Fostul tenisman Ion Ţiriac, organizatorul turneului ATP Masters 1000 de la Madrid, a declarat, într-un interviu acordat cotidianului francez Le Figaro, că nu intenţionează să facă din această competiţie una de Grand Slam, dar ar vrea ca participanţii să fie cei mai buni 32 de jucători din lume.

1 afișare

"Ador turneul de la Roland-Garros. Consider că este cel mai bun Grand Slam. Şi nu am nicio intenţie să fac din turneul de la Madrid unul de Grand Slam. Competiţiile majore sunt frumoase, dar se bazează pe cantitate, nu pe calitate. Eu prefer calitatea şi să îi fac să joace pe cei mai buni dintre cei buni. Un turneu ca Roland-Garros pierde o treime din participanţii cei mai buni încă din prima săptămână. Din nefericire, nu sunt Dumnezeul tenisului, dar i-aş vrea pe cei mai buni 32 de jucători. Meciurile din cadrul turneului de la Madrid vor fi de nivel foarte înalt, pentru că se vor confrunta între ei cei mai buni jucători din lume", a spus Ţiriac.

Ion Ţiriac a calificat drept excepţională "Cutia magică", baza de tenis construită la Madrid, unde se va disputa turneul organizat de el. "Madridul a construit o arenă excepţională. Niciun turneu de tenis nu mai are posibilitatea disputării de meciuri pe trei terenuri cu acoperiş retractabil şi pe alte 17 terenuri. Asta înseamnă că aici poate avea loc o competiţie cu până la 128 de jucători. Este ceva unic", a explicat fostul sportiv.

Ţiriac a precizat că turneul programat în perioada 10-18 mai, care va fi dotat cu premii în valoare totală de 3,7 milioane de euro, va fi precedat de un concert Lenny Kravitz. "Acest concert m-a costat foarte mult, dar merită. Pe de altă parte, în ultimele 18 luni am muncit precum câinii ca să testăm zgura albastră. Am început folosirea acestui albastru la competiţii în sală, în urmă cu 20 de ani şi apoi a fost adoptat de toată lumea. Cred cu adevărat că mingea este mai vizibilă pentru jucători, spectatori şi telespectatori, pe un astfel de teren. Însă dacă WTA a fost de acord, ATP nu a acceptat. Nu ştiu de ce, având în vedere că aşa ceva nu era prevăzut în regulament. Pentru a nu face scandal, am rămas la zgura roşie", a afirmat Ion Ţiriac.

Fostul sportiv consideră că Roger Federer este cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile. "Însă este dificil să îl comparăm cu Laver sau chiar cu Sampras. Federer este un tip care a inventat multe lucruri din alfabetul şi lexicul tenisului. Nadal, la rândul său, a inventat o altă viteză de joc. Este aproape inexplicabilă capacitatea pe care o are să lovească mingile venite atât de jos spre el cu o atât de mare forţă. Nadal este un mare campion şi, dacă îl ţin forţele, el mai poate progresa", a spus Ţiriac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici