Toată suflarea madrilenă a reluat "refrenul" lui Mourinho - arbitrajul e de vină

Antrenorul secund, jucătorii, presa promadrilenă: toţi au reluat "refrenul" lui Jose Mourinho şi au desemnat acelaşi vinovat, arbitrajul, după eliminarea, marţi, a echipei Real Madrid de către FC Barcelona, în semifinalele Ligii Campionilor.

104 afișări
Imaginea articolului Toată suflarea madrilenă a reluat "refrenul" lui Mourinho - arbitrajul e de vină

Toată suflarea madrilenă a reluat "refrenul" lui Mourinho - arbitrajul e de vină (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Arbitrii ne-au distrus. Ne-au furat peste tot. Ne-au scos din finală", a spus Iker Casillas, căpitanul madrilenilor şi al echipei Spaniei, un tip de obicei liniştit şi măsurat în declaraţii, însă care a "explodat" după meciul de pe Camp Nou (1-1).

La Madrid, Jose Mourinho a acuzat direct UEFA că a favorizat din nou FC Barcelona, furios după decizia arbitrului Wolfgang Stark de a-l elimina pe fundaşul său, Pepe.

La Barcelona, Mourinho, suspendat după ce a fost trimis în tribună la meciul tur, a rămas la hotel pentru a vedea meciul. Însă umbra sa a planat în sala de conferinţă şi în zona mixtă pe Camp Nou.

Nimeni nu a digerat golul refuzat lui Gonzalo Higuain în minutul 47.

"Arbitrajul a fost uşor deoarece, după ce am văzut pe Bernabeu, totul era aproape decis. Antrenorul (Mourinho) are dreptate de când ne-a spus că era imposibil să ne calificăm", a afirmat secundul Aitor Karanka.

"A fost misiune imposibilă 4. Ştiam ce urma să se întâmple. Suntem obişnuiţi de la primul meci. Golul lui Higuain este valabil", a asiguzat Cristiano Ronaldo la zona mixtă.

"Din nou trebuie să învăţăm să trăim cu asta. Golul este valabil, putea schimba meciul dar domnul arbitru nu a dorit. Cel care se pricepe la fotbal ştie că Barca este foarte protejată. Va trebui să trăim cu aceste nedreptăţi", a adăugat Ronaldo.

Presa promadrilenă era de acord cu jucătorii Realului. "Misiune imposibilă", a lansat Marca. "Un alt arbitraj extrem de slab împiedică revenirea Realului", a notat sursa citată. "Un alt arbitru pe drum", scria publicaţia concurentă As.

Potrivit AFP, madrilenii nu au greşit. Golul a fost anulat nejustificat. A existat un fault al lui Piqué asupra lui Cristiano Ronaldo care, în cădere, a antrenat, involuntar, şi căderea lui Mascherano. Arbitrul ar fi trebuit să acorde lovitură liberă pentru Real sau să lase avantaj. În orice caz, Frank De Bleeckere a fluierat fault pentru FC Barcelona înainte de gol. Totuşi, este prea puţin pentru a uita restul meciului.

FC Barcelona a fost ultradominatoare în joc, în prima repriză, iar madrilenii ar fi "intrat complet la apă" dacă nu ar fi existat Iker Casillas. Real a avut două ocazii: "golul" lui Higuain şi golul valabil al lui Marcelo (64) la 10 minute după deschiderea scorului de către Pedro. Şi avea nevoie să marcheze de trei ori pentru a se califica.

Echipa spaniolă FC Barcelona s-a calificat în finala Ligii Campionilor, după ce a terminat la egalitate, marţi, pe teren propriu, scor 1-1 (0-0), cu formaţia Real Madrid, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici