Tocală: Ministerul Tineretului şi Sportului a acordat avizul, instanţa se va pronunţa asupra modificărilor statutului FRF

Secretarul de stat în ministerul Tineretului şi Sportului, Carmen Tocală, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că MTS a decis să acorde avizul pentru modificarea statutului FRF, după ce l-a reanalizat, urmând ca instanţa să se pronunţe cu privire la legimitatatea schimbărilor din AGE din 28 iunie.

343 afișări
Imaginea articolului Tocală: Ministerul Tineretului şi Sportului a acordat avizul, instanţa se va pronunţa asupra modificărilor statutului FRF

Tocală: MTS a acordat avizul, instanţa se va pronunţa asupra modificărilor statutului FRF (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Întrebată dacă s-a pus problema retragerii avizului acordat la 1 iulie, Tocală a răspuns: "Am primit puncte de vedere pe acest aviz dat pe 2 iulie. Sau pe 1 iulie. Nu, deci a fost făcut de noi pe data de 1 iulie şi înaintat pe 2 iulie. Erau mai multe curente de opinie. Dar nu e nimic de contestat. S-a făcut o analiză astăzi, pentru că au fost foarte multe discuţii şi direcţia de specialitate a reanalizat toată documentaţia, legislaţia pe care mergem, fie Ordonanţa de urgenţă 26, fie pe Legea Sportului. S-a reanalizat să vedem dacă s-a întrunit cvorumul, dacă au avut unanimitate, dacă au semnat toţi oamenii pe procesul verbal. E o chestie tehnică. Avizul este pentru instanţă. Nicidecum nu decidem noi, dacă ele sunt legale sau nu, este un aviz pur consultativ. Ei au primit un aviz pe modificări de statut, pentru că membrii Adunării Generale au cerut asta într-un proces verbal. Nu ne putem opune noi la ceea ce vor membrii afiliaţi ai federaţiei. Instanţa va lua o astfel de decizie legată de statut, abia după ce se întorc de la instanţă vin la noi pentru a putea fi operate".

Carmen Tocală a precizat că avizul acordat de MTS este pur consultativ, instanţa putând decide dacă se pot opera modificările în statut. "Modificările de statut sunt propuse şi votate în Adunarea Generală. Noi nu putem face ceea ce doresc membrii, doar instanţa poate. Noi trebuia să vedem doar dacă membrii au votat, au aprobat, dacă propunerea lor este în conformitate cu legislaţia în domeniu. Ce alte probleme sunt, nu sunt la noi. Ei, ca să meargă în instanţă, trebuie să aibă avizul nostru, care e consultativ, un aviz al ministerului cu modificările. Asta e tot, în rest instanţa decide dacă se pot opera modificările. Sunt şi adresele de la federaţia internaţională prezentate, punctele pe care le-au modificat, alte două adrese de la FIFA, pentru că au cerut punctul de vedere înainte", a mai spus Tocală.

O sursă federală a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că MTS a refuzat acordarea avizului necesar pentru modificarea statutului Federaţiei Române de Fotbal, astfel că toate schimbările aprobate de Adunarea Generală Extraordinară din 28 iunie sunt lovite de nulitate.

În schimb, departamentul juridic al FRF susţine că federaţia a primit avizul MTS pentru înregistrarea noului act aprobat în 28 iunie.

Proprietarul clubului FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că Ministerul Tineretului şi Sportului a acordat iniţial avizul pentru modificarea statutului Federaţiei Române de Fotbal la 1 iulie, însă luni l-a revocat.

"Ministerul acordase avizul pentru modificarea statutului, dar l-au dat fără să îl analizeze în amănunt. Păi federaţia a depus dosarul cu modifăcările luni (n.r. - 30 iunie) şi marţi MTS-ul a dat avizul. Cum să dai un aviz pentru modificarea unui statut după o zi pe alta? Iar vineri ministrul a dat ordin să se ia la puricat toate documentele din dosarul FRF şi ce au găsit acolo s-au îngrozit. Azi ministerul a revocat avizul, aşa că în momentul ăsta în vigoare este statutul vechi, cel cu articoul 54 (n.r. - referitor la dreptul de promovare al unui club)", a explicat Adrian Mititelu.

Adrian Mititelu se află de mai mulţi ani în conflict cu FRF ca urmare a dezafielierii clubului FC Universitatea Craiova, dar şi cu autorităţile locale care au decis retragă sprijinul acordat grupării sale şi să înfiinţeze o altă echipă, CS Universitatea Craiova.

Una dintre propunerile importate făcute de noua conducere a FRF şi aprobată de AG extraordinară se referă la eliminarea articolului 54 din Statutul FRF, care prevedea, la punctul 2, că "pentru a promova într-un eşalon competiţional superior calitatea de membru afiliat al unui club trebuie să aibă o durată - în momentul începerii sezonului competiţional următor - de cel puţin trei ani consecutiv".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici