Tom Boonen mai fusese depistat pozitiv cu cocaină şi în noiembrie 2007

Ciclistul belgian Tom Boonen, depistat pozitiv cu cocaină după un control efectuat luna trecută, mai fusese descoperit o dată în această situaţie şi în noiembrie 2007, au anunţat mai multe publicaţii flamande, citate de AFP.

1 afișare

Astfel, numărul controalelor la care campionul mondial din 2005 a fost depistat pozitiv se ridică la trei.

Ciclistul a fost suspendat, sâmbătă, de către echipa sa, Quick Step, din toate competiţiile, pe o durată nedeterminată, iar conducătorii s-au reunit luni, pentru a discuta despre eventualele sancţiuni suplimentare.

În mai 2008, Boonen a mai fost depistat pozitiv cu cocaină, dar nu a fost suspendat de Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI), deoarece era vorba despre un control efectuat în afara perioadei competiţionale. Cocaina nu este considerată interzisă în afara perioadelor competiţionale, de către instanţele sportive.

Frank De Cock, patronul societăţii Quick Step, a declarat că nu este interesat să îi convingă pe organizatorii Turului Franţei să îl accepte pe Boonen în Marea Buclă în acest an.

Justiţia belgiană, care a deschis o anchetă, l-a interogat, deja, pe ciclist, şi va hotărî dacă va deschide un proces în acest sens.

Boonen (28 de ani) a câştigat tricoul verde la ediţia din 2007 a Turului Franţei şi titlul mondial în 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici