Tom Dumoulin se va retrage la finalul sezonului

Ciclistul olandez Tom Dumoulin se va retrage din ciclismul profesionist după sezonul 2022, a anunţat vineri fostul campion din Giro d' Italia.

87 afișări
Imaginea articolului Tom Dumoulin se va retrage la finalul sezonului

Sursa Foto - Hepta

Dumoulin, care în prezent aleargă pentru echipa Jumbo-Visma, a câştigat Giro în 2017, obţinând în acelaşi timp medaliile de argint la contratimp la Jocurile Olimpice din 2016 şi 2020.

În vârstă de 31 de ani, cel care a terminat pe locul al doilea în Turul Franţei 2018, a declarat că a avut un an frustrant după ce a suferit de oboseală, dureri şi accidentări.

„De ceva vreme există un dezechilibru între dedicarea mea de 100%, tot ceea ce fac şi sacrific pentru sportul meu şi ceea ce obţin ulterior în schimb", a scris el într-o postare pe Instagram.

„Cu multă răbdare şi o abordare foarte prudentă, sunt convins că aş putea reveni la potenţialul meu maxim pe bicicletă.

Dar acesta ar fi un drum lung, ce necesită răbdare, fără nicio garanţie de succes. Am ales să nu urmez acest drum, ci să renunţ la ciclismul meu activ şi să încep în schimb pe o cale nouă şi necunoscută".

Pentru Dumoulin, Campionatul Mondial de şosea UCI din septembrie din Australia va fi ultimul său contratimp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici