Topless în faţa Stadionului Olimpic din Kiev: De ce s-au dezbrăcat activistele de la Femen înaintea tragerii la sorţi pentru Euro 2012 - VIDEO

Cinci activiste din cadrul mişcării ucrainene Femen au protestat topless, vineri, la Stadionul Olimpic din Kiev, cu câteva ore înainte de tragerea la sorţi a meciurilor din grupele Campionatului European din 2012, informează presa internaţională.

1367 afișări
Imaginea articolului Topless în faţa Stadionului Olimpic din Kiev: De ce s-au dezbrăcat activistele de la Femen înaintea tragerii la sorţi pentru Euro 2012 - VIDEO

Topless în faţa Stadionului Olimpic din Kiev: De ce s-au dezbrăcat activistele de la Femen înaintea tragerii la sorţi pentru Euro 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Femeile au afişat pancarte cu mesajele "Euro-2012 fără prostituţie" şi "UEFA ne-a atacat porţile".

Purtătoarea de cuvând a Femen, Inna Şavcenko, a declarat că UEFA încearcă să influenţeze guvernul ucrainean să legalizeze prostituţia în perioada Campionatului European (8 iunie - 1 iulie 2012).

Cele cinci activiste au fost arestate de poliţie la cinci minute de la începerea protestului.

Reprezentantele Femen au protestat topless şi la 29 octombrie, la Lvov, la inaugurarea unui stadion cu o capacitate de peste 32.000 de locuri, ce va găzdui meciuri de la Euro-2012. Atunci, două activiste au avut scris pe corp "F... Euro", în faţa intrării în loja VIP a arenei şi au scandat "Ucraina va pierde!".

Tragerea la sorţi a grupelor turneului final al Euro-2012 va avea loc în această seară, de la ora 19.00, la Kiev.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici