Topul celor mai în vârstă marcatori de cvadruple în fotbal. Ronaldo e doar pe locul 7

  • Cristiano Ronaldo a marcat 4 goluri în meciul Al Nassr vs Al Wehda din campionatul Arabiei Saudite, la vârsta de 38 de ani şi 4 zile.
  • Această realizare i-a determinat pe cei de la IFFHS să scoată la iveală topul celor mai vârstnici autori de cvadruple.
  • Portughezul ocupă locul 7.
361 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai în vârstă marcatori de cvadruple în fotbal. Ronaldo e doar pe locul 7

Topul celor mai în vârstă marcatori de cvadruple în fotbal. Ronaldo e doar pe locul 7

Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS) a publicat un top al celor mai vârstnici autori de cvadruple din istorie, după reuşita lui Ronaldo.

Chiar dacă portughezul este unul dintre cei mai în vârstă realizatori ai „poker-ului” din fotbalul mondial de prim eşalon în secolul XXI, isprava sa ocupă doar locul 7 în clasament.

Lista jucătorilor care au marcat cel puţin 4 goluri într-un singur meci după ce au împlinit 35 de ani, în secolul 21, cuprinde 25 de astfel de performanţe, unii jucători apărând chiar şi de trei ori.

Întregul podium este ocupat de bolivieni, iar unul dintre ei, Pablo Escobar, ocupă chiar primele două locuri.

Escobar a marcat două poker-uri în campionatul său natal cu puţin timp înainte de a împlini 40 de ani, făcând-o la o distanţă de doar 11 zile.

Există şi alţi jucători în vârstă care au reuşit să facă două cvadruple aproape consecutive. Sârbul Dragan Cheran a realizat dubla la distanţă de 20 de zile, în timp ce estonianul Maxim Gruznov la 45 de zile.

În cazul lui Gruznov, nu a fost vorba de două cvadruple, ci chiar de două reuşite de câte 5 goluri pe meci.

Gruznov are în top în total trei meciuri în care înscris 5 goluri, la fel ca şi naturalizat singaporezul Alexander Đurić, care a marcat de trei ori câte 4 goluri.

Cu două poker-uri au intrat în acest top al „bătrânilor”, pe lângă Escobar şi Ćeran, şi Romário şi Roque Santa Cruz.

Alte nume celebre din top sunt şi cele ale italienilor Alessandro Del Piero (locul 6) şi Antonio Di Natale (locul 12).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici