Tottenham şi Chelsea pierd teren în cursa pentru Top 4 în Premier League

Ultimele două meciuri ale rundei a 18-a din Premier League s-au disputat duminică, în prima zi a anului 2023, Aston Villa învingând pe Tottenham în deplasare şi Chelsea remizând cu Nothingham. Campionul mondial Martinez a fost doar rezervă la Villa, iar Romero a jucat 90 de minute pentru Spurs.

216 afișări
Imaginea articolului Tottenham şi Chelsea pierd teren în cursa pentru Top 4 în Premier League

Tottenham şi Chelsea pierd teren în cursa pentru Top 4 în Premier League

Gafa lui Lloris zgâlţâie scaunul lui Conte

Tottenham a fost învinsă cu 2-0 acasă de Aston Villa, echipa lui Conte pierzând teren în cursa pentru primele patru locuri în clasament. Spurs pierde astfel a treia oară pe teren propriu în ultimele patru meciuri. După acest meci, Unai Emery rămâne neînvins în faţa lui Tottenham în Premier League.

Tottenham s-a luptat să spargă apărarea rigidă a lui Aston Villa, Harry Kane şi Ivan Perisic irosind cele mai bune ocazii ale „liliecilor”. O greşeală uriaşă a vicecampionului mondial Hugo Lloris i-a permis lui Ollie Watkins să îl pună pe Emiliano Buendia în situaţia de deschide scorul pentru Villa, în minutul 50, înainte ca o pasă de efect de la John McGinn să fie finalizată de Douglas Luiz pentru 0-2 (min. 73) şi toate cele trei puncte pentru echipa lui Unai Emery.

Pentru Spurs, aflată pe locul 5, cu 30 de puncte, urmează deplasarea la Crystal Palace, înainte de sarcina relativ simplă din FA Cup, împotriva lui Portsmouth, urmată de confruntarea crucială împotriva lui Arsenal.

Chelsea pierde teren. E la 18 puncte de liderul Arsenal

Chelsea a pierdut şi mai mult teren în cursa pentru primele patru locuri, irosind două puncte în remiza 1-1 cu Nottingham Forest, în primul meci al „pensionarilor” în 2023. Remiza face ca echipa lui Cooper să rămână neînvinsă în ultimele cinci meciuri pe teren propriu.

Chelsea a preluat avantaj pe tabelă, după un gol norocos al lui Raheem Sterling (min. 16), după ce Willy Boly a trimis mingea în bara propriei porţi.

Forest a egalat după o oră de joc (min. 63), graţie unei finalizări a lui Serge Aurier, servit de acelaşi Willy Boly. Forest nu a mai dat nici o şansă albaştrilor după aceea, iar punctul i-a urcat pe locul 18 în Premier League, în timp ce Chelsea e pe 8, cu 25 d epuncte, la 7 distanţă de top 4, care duce în Liga Campionilor.

După ce a fost neînvins în primele nouă meciuri cu Chelsea, Graham Potter a obţinut doar o victorie în ultimele sale cinci partide.

Această formă slabă nu ar fi putut veni într-un moment mai prost pentru Chelsea, deoarece acum urmează să se confrunte cu Manchester City de două ori într-o săptămână, o dată în campionat şi o dată în Cupa Angliei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici