Totul este pregătit în Arabia pentru startul Cupei Mondiale a Cluburilor FIFA 2023

Cupa Mondială a Cluburilor va avea loc între 12 şi 22 decembrie în oraşul Jeddah, Arabia Saudită. Fluminense din Brazilia şi Manchester City din Anglia sunt principalele favorite care vor încerca să ia locul lui Real Madrid pentru titlul de cea mai bună echipă din lume.

122 afișări
Imaginea articolului Totul este pregătit în Arabia pentru startul Cupei Mondiale a Cluburilor FIFA 2023

Totul este pregătit în Arabia pentru startul Cupei Mondiale a Cluburilor FIFA 2023

Cupa Mondială a Cluburilor FIFA 2023 va debuta marţea aceasta la Jeddah, pe malul Mării Roşii, în Arabia Saudită. Va fi a douăzecea şi ultima ediţie a turneului care reuneşte cele mai bune 7 echipe din lume.

De la următoarea ediţie, când va fi găzduită de Statele Unite, vor concura 32 de echipe, ceea ce o va face şi mai asemănătoare cu Cupa Mondială FIFA pentru echipele naţionale.

Trebuie amintit că Cupa Mondială a Cluburilor a succedat finalei intercontinentale, care era disputată doar de campioanele din Copa Libertadores a Americii (Conmebol) şi Liga Campionilor (UEFA), turneu care se juca din 1960.

Fluminense şi Manchester City pornesc ca principale favorite la titlu, pe baza istoricului şi a formei lor actuale. Brazilienii şi-au câştigat locul în urma victoriei cu 2-1 în faţa lui Boca în finala Copa Libertadores, în urmă cu puţin peste o lună. Dacă brazilienii vor obţine titlul, vor deveni a patra echipă braziliană care se încoronează campioană, după dubla lui Corinthians şi titlurile lui Inter şi Sao Paulo.

Între timp, Manchester City şi-a câştigat locul după ce a trecut cu 1-0 de Inter în finala Ligii Campionilor, în iunie, cu un gol al lui Rodri Hernández. De asemenea, englezii vor urmări să devină a patra echipă din ţara lor care câştigă titlul şi să o egaleze pe marea rivală, Manchester United, cu un titlu de cea mai bună echipă din lume. Celelalte echipe engleze care au reuşit acest lucru au fost Chelsea şi Liverpool, în 2021 şi, respectiv, 2019.

În ceea ce priveşte turneul cu 7 echipe, reprezentntele UEFA (City) şi CONMEBOL (Fluminense) încep direct în semifinale.

Evenimentul va debuta cu meciul din preliminarii dintre Al-Ittihad (campioana Arabiei Saudite, ţara gazdă) şi Auckland City (campioana Oceaniei), de la ora 20.00 (ora României). Învingătoarea acestui meci îşi va asigura un loc în sferturile de finală, unde o aşteaptă Al-Ahly (campioana Africii). Cealaltă semifinalistă va ieşi din confruntarea dintre Urawa Red Diamonds (campioana Asiei) şi León (campioana Concacaf).

După turul preliminar dintre Al-Ittihad şi Auckland City, va urma o a doua fază, în care două meciuri vor stabili adversarele din semifinale pentru Fluminense şi Manchester City, care sunt capi de serie şi nu se pot întâlni decât într-o ipotetică finală. Toate meciurile vor avea prelungiri în caz de egalitate în timpul regulamentar, iar dacă va fi necesar, meciul va fi decis la penalty-uri.

Iată cum se va desfăşura turneul:

Primul tur

Al-Ittihad FC vs. Auckland City (12 decembrie, ora 20:00)

Runda a doua

Club León vs. Urawa Reds (15 decembrie, ora 16:30)

Al Ahly FC vs. Al-Ittihad FC/Auckland City (15 decembrie, 20:00)

Semifinale

Fluminense vs. Al Ahly/Al-Ittihad FC/Auckland City (18 decembrie, ora 20:00)

Club León/Urawa Reds vs. Manchester City (19 decembrie, ora 20:00)

Meciul pentru locul al treilea

Vineri, 22 decembrie, de la ora 16:30

Finala

Vineri, 22 decembrie, ora 20:00


Echipe participante

Manchester City (Anglia) - Câştigătoarea Ligii Campionilor UEFA

Fluminense (Brazilia) - Câştigătoarea Copa CONMEBOL Libertadores

Club León (Mexic) - Câştigătoarea Cupei Campionilor CONCACAF

Urawa Red Diamonds (Japonia) - Câştigătoare a Ligii Campionilor AFC

Al-Ahly (Egipt) - Câştigătoare a Ligii Campionilor CAF

Auckland City (Noua Zeelandă) - Câştigătoare a Ligii Campionilor OFC

Al-Ittihad FC (Arabia Saudită) - Gazda şi câştigătoarea Ligii profesioniste saudite


Echipa care a câştigat de cele mai multe ori Cupa Mondială a Cluburilor FIFA în formatul actual este Real Madrid, cu cinci titluri, urmată de Barcelona, cu trei. Corinthians şi Bayern Munchen, pe de altă parte, au sărbătorit de două ori. Lista este completată de Liverpool, Chelsea, Sao Paulo, Inter din Brazilia, Milan, Inter Milano şi Manchester United.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici