Tragedie la Cupa Africii pe Naţiuni. Cel puţin şase persoane au murit într-o busculadă la meciul naţionalei gazdă

Cel puţin şase persoane au murit în urma unei busculade în faţa unui stadion care găzduia un meci de fotbal din cadrul Cupei Africii pe Naţiuni din Camerun, a anunţat luni un oficial.

633 afișări
Imaginea articolului Tragedie la Cupa Africii pe Naţiuni. Cel puţin şase persoane au murit într-o busculadă la meciul naţionalei gazdă

Foto: AP

Busculada a avut loc în timp ce mulţimea se străduia să intre pe stadionul Olembe din capitala Camerunului, Yaounde, pentru a urmări meciul dintre ţara gazdă şi Comore în 16-imile de finală ale celui mai important turneu de fotbal din Africa.

Naseri Paul Biya, guvernatorul regiunii centrale a Camerunului, a declarat că ar putea exista mai multe victim

Oficialii de la spitalul Messassi din apropiere au declarat că au primit cel puţin 40 de răniţi în urma busculadei.

"Unii dintre răniţi sunt în stare gravă", a declarat pentru AP Olinga Prudence, o asistentă medicală. 

Oficialii au declarat că aproximativ 50.000 de persoane au încercat să vadă meciul. Stadionul are o capacitate de 60.000 de locuri, dar nu putea primii până la 80% din capacitate pentru acest meci din cauza restricţiilor pentru prevenire răspândirii coronavirusului.

Camerun a câştigat meciul cu 2-1 şi s-a calificat în sferturile de finală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici