Tragere la sorţi la US Open. Româncele au parte de adversare accesibile

Numărul unu mondial, Carlos Alcaraz, s-ar putea confrunta în sferturile de finală cu Jannik Sinner, vechiul său adversar, în apărarea titlului de la US Open, iar la feminin, americanca Coco Gauff se află pe un posibil parcurs pentru o întâlnire cu campioana în exerciţiu Iga Swiatek.

6730 afișări
Imaginea articolului Tragere la sorţi la US Open. Româncele au parte de adversare accesibile

Patricia Ţig

Sportivele din România şi-au aflat şi ele adversarele. Astfel, Sorana Cîrstea (30 WTA) o întâlneşte în primul tur pe Kayla Day (91 WTA), Irina Begu (40 WTA) va juca împotriva nemţoaicei Tamara Korpatsch (77 WTA), Ana Bogdan (59 WTA) se confruntă cu americana Sofia Kenin (93 WTA), iar Patricia Ţig (705 WTA) o va întâlni pe canadianca Rebecca Marino (101 WTA).

Tragerile la sorţi pentru tabloul principal de la US Open au făcut ca Alcaraz să îl înfrunte pe germanul Dominik Koepfer în meciul de debut. Spaniolul ar trebui să aibă puţine probleme în primele tururi, campionul în exerciţiu la Flashing Meadow, dar şi la Wimbledon, urmând a se confrunta probabil cu primul test dificil împotriva lui Sinner, italianul în vârstă de 22 de ani care l-a eliminat anul acesta în semifinalele de la Miami.

Djokovic, de 23 de ori campion la turnee majore, s-a întors pe tărâm american după ce restricţiile de călătorie impuse de COVID în SUA au făcut ca el să nu poată ajunge la New York în 2022. Sârbul va juca mai întâi cu francezul Alexandre Muller, înainte de a se întâlni probabil cu grecul Stefanos Tsitsipas, clasat pe locul şapte, în optimi.

În cealaltă parte a tabloului, fostul câştigător Daniil Medvedev l-ar putea înfrunta în sferturi pe compatriotul rus Andrey Rublev, în timp ce americanul Frances Tiafoe ar putea juca împotriva vicecampionului de anul trecut Casper Ruud şi a celui de-al patrulea favorit, Holger Rune, dacă îşi repetă parcursul de anul trecut până în semifinale.

Gauff va încerca să repete victoria sa de la Cincinnati din această lună, unde a învins-o pe Swiatek în drumul spre titlu, iar cele două s-ar putea întâlni în optimi.

Swiatek îşi va deschide campania împotriva suedezei Rebecca Peterson.

În jumătatea inferioară a tabloului se află o posibilă confruntare tentantă în sferturile de finală între tunisianca Ons Jabeur, finalistă în urmă cu 12 luni, şi Aryna Sabalenka, a doua favorită, care a obţinut primul său titlu major la Australian Open din acest an.

Compatrioata lui Gauff şi partenera sa frecventă la dublu, Jessica Pegula, a treia favorită, se confruntă cu o tragere la sorţi dificilă, deoarece va debuta împotriva italiencei Camila Giorgi şi ar putea, de asemenea, să o întâlnească pe câştigătoarea din 2022 a WTA Finals, Caroline Garcia din Franţa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
us open,
alcaraz,
swiatek

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici