Tragerea la sorţi pentru Liga Campionilor: Anglia împotriva Europei

Anglia, cu patru echipe Manchester United, Liverpool, Arsenal şi Chelsea, se prezintă în forţă la tragerea la sorţi pentru sferturile de finală şi semifinalele Ligii Campionilor, care va avea loc, vineri, de la ora 14.00, la Nyon, celelalte formaţii provenind din patru ţări diferite.

9 afișări
Imaginea articolului Tragerea la sorţi pentru Liga Campionilor: Anglia împotriva Europei

Tragerea la sorţi pentru Liga Campionilor: Anglia împotriva Europei

Tragerea la sorţi integrală a tabloului final (sferturile la 1-2 aprilie şi 8-9 aprilie şi semifinalele la 22-23 şi 29-30 aprilie) poate produce şocuri engleze, sau întâlniri cu celelalte patru echipe care sunt obişnuite ale competiţiei cum ar fi FC Barcelona sau AS Roma la un grad mai scăzut, sau outsiderele Schalke 04 şi Fenerbahce, care au ajuns la acest nivel pentru prima oară în istorie.

Anglia a ratat Euro dar intenţionează să cucerească Europa la nivelul cluburilor. "Patruzeci de federaţii sau ligi naţionale au venit să ne vadă în ultimele luni pentru a încerca să înveţe. Uşa este deschisă. Dar noi avem o tradiţie de 120 de ani, care nu se poate inventa imediat. Ei pot veni, urmări documentele, discuta cu noi toţi. Însă nu pot crea ca prin minune toate atuurile aflate la dispoziţia noastră", a declarat preşedintele Premier League, Richard Scudamore.

Însă această omniprezenţă în Liga Campionilor nu include şi victoria finală: în 2007 a câştigat singurul club din afara Angliei prezent în semifinale, AC Milan. Şi în primele şapte ediţii ale secolului XXI, un singur club englez (Liverpool în 2005) şi-a adjudecat titlul, în timp ce Spania (Real şi Barca) şi Italia (AC Milan de două ori) au câştigat două trofee fiecare.

Cele opt echipe ce se vor afla în urne, vineri, la Nyon, sunt următoarele: Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United (toate Anglia), FC Barcelona (Spania), AS Roma (Italia), Fenerbahce (Turcia), Schalke 04 (Germania).

Finala este programată la 21 mai, la Moscova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici