Training pentru prevenirea violenţei domestice pentru antrenorii cluburilor de fotbal feminin

Antrenori şi antrenoare de la patru cluburi de fotbal feminin au participat la un training pentru prevenirea violenţei domestice şi de gen, organizat de Federaţia Română de Fotbal în parteneriat cu Centrul FILIA, în cadrul proiectului european GOALSCORE, informează frf.ro.

129 afișări
Imaginea articolului Training pentru prevenirea violenţei domestice pentru antrenorii cluburilor de fotbal feminin

Sursa foto: frf.ro

Trainingul a avut o primă componentă, prezentată de Miruna Pantel, reprezentantă a Centrului FILIA, care a avut ca scop crearea unui context în ce priveşte violenţa de gen, pentru a familiariza antrenorii cu noţiunile şi felul în care se poate manifesta aceasta, indiferent că e vorba de violenţă economică, fizică, psihologică, sexuală sau în cuplu.

De asemenea, antrenorii şi antrenoarele au aflat şi despre cauzele şi consecinţele violenţei asupra femeilor şi felul în care aceasta poate afecta performanţa sportivelor, în cazul în care acestea sunt victime ale violenţei.

Cea de-a doua parte a cursului a constat în prezentarea a şapte activităţi practice, pe terenul de fotbal, pe care antrenorii le pot folosi pentru a crea un mediu de încredere în cadrul echipelor, dar şi pentru a le introduce jucătoarelor noţiunile despre violenţa împotriva femeilor şi a le încuraja să ceară ajutor dacă ajung să treacă prin astfel de situaţii.

Antrenoarele şi antrenorii participanţi la training au provenit de la cluburile de fotbal feminin FCSB, Rapid, FC Voluntari şi Petrolul Ploieşti.

Proiectul GOALSCORE, în cadrul căruia Federaţia Română de Fotbal este partener, este coordonat de Federaţia de Fotbal din Malta şi realizat alături de Federaţia de Fotbal din Portugalia, Centrul FILIA, Malta Women Lobby, APAV, EURACTIV şi UNIMORE.

Scopul principal al proiectului este să utilizeze fotbalul ca mijloc de combatere a violenţei împotriva femeilor tinere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici