Trei fani ai lui Tottenham Hotspur, la spital după ce au fost atacaţi într-un bar din Lyon. Unul dintre ei susţine că a fost un atac antisemit

Trei fani ai echipei Tottenham Hotspur au ajuns la spital, joi dimineaţă, după ce au fost atacaţi, într-un bar din Lyon, unde se află pentru meciul cu Olympique, din returul 16-imilor de finală ale Ligii Europa, de mai mulţi bărbaţi mascaţi care imitau salutul nazist.

118 afișări
Imaginea articolului Trei fani ai lui Tottenham Hotspur, la spital după ce au fost atacaţi într-un bar din Lyon. Unul dintre ei susţine că a fost un atac antisemit

Trei fani ai lui Tottenham Hotspur, la spital după ce au fost atacaţi într-un bar din Lyon (Imagine: Mirror)

Într-un videoclip dat publicităţii se vede că fanii echipei Tottenham, care este susţinută în mare parte de evrei, se aflau în bar unde consumau băuturi alcoolice, iar la un moment dat au fost atacaţi de 50 de bărbaţi, care aruncau cu diferite obiecte în ei, informează mirror.co.uk.

Dintre cei trei fani ajunşi la spital, unul are răni la cap şi susţine că a fost un atac antisemit.

Din primele informaţii se pare că fanii echipei Olympique Lyon nu sunt implicaţi în acest caz, ci o organizaţie extremistă de dreapta.

Fanii londonezilor au declarat că în bar se aflau aproximativ 150 de fani ai echipei, iar atacatorii au aruncat cu scaune metalice, obiecte din lemn, dar şi cu un material pirotehnic.

După atac, agresorii au revenit în număr mai mic (aproximativ 25) şi au distrus barul în mare parte, deşi aceştia nu au intrat în incintă.

La faţa locului au ajuns, imediat după incident, şi angajaţii companiei de securitate ai echipei Tottenham, împreună cu reprezentanţi ai Federaţiei Engleze şi poliţiei metropolitane.

Un purtător al clubului londonez a declarat că au fost efectuate arestări din rândul bărbaţilor mascaţi. "Un grup de 50 de persoane i-a atacat pe fani. Situaţia s-a calmat şi câteva arestări au avut loc în decurs de o oră de la incident. Trei fani au suferit răni minore şi au primit imediat asistenţă medicală", a precizat oficialul londonez.

Acesta este cel de-al doilea incident în care sunt implicaţi fanii formaţiei londoneze în sezonului 2012/2013 al Ligii Europa, după deplasarea din noiembrie de la Roma, cu Lazio.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici