Trei medici vor fi judecaţi în cazul decesului fotbalistului Piermario Morosini

Trei medici vor fi judecaţi pentru omor prin neglijenţă după decesul în timpul unui meci a fotbalistului de la Livorno, Piermario Morosini, la 14 aprilie 2012, a anunţat, marţi, tribunalul din Pescara, citat de AFP.

162 afișări
Imaginea articolului Trei medici vor fi judecaţi în cazul decesului fotbalistului Piermario Morosini

Trei medici vor fi judecaţi în cazul decesului fotbalistului Piermario Morosini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Procesul, fixat la 1 decembrie, îi vizează pe medicul clubului Pescara, Ernesto Sabatini, pe cel al clubului Livorno, Manlio Porcellini, şi pe cel de la serviciul de urgenţă din Pescara, Vito Molfese.

Potrivit unei comisii de experţi, utilizarea unui defribilator semiautomat aflat la stadion în acea zi ar fi crescut şansele de a salva viaţa jucătorului.

Fotbalistul echipei Livorno, Piermario Morosini, a suferit un stop cardiac, la 14 aprilie 2012, în timpul unui meci cu Pescara. Serviciile sanitare de la stadion nu au folosit un defibrilator. Jucătorul a fost transportat la spital, unde i s-a constatat decesul.

Conform unui raport de 250 de pagini al autopsiei, Morosini avea cardiomiopatie aritmogenă, o maladie genetică rară, care transformă progresiv celulele musculare ale inimii în grăsime.

Piermario Morosini avea 25 de ani, fiind împrumutat la Livorno de către gruparea Udinese.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici