Tribunalul Antidoping din Italia stabileşte astăzi data procesului lui Mutu

Tribunalul Antidoping din Italia va anunţa astăzi data procesului jucătorului Adrian Mutu, depistat pozitiv cu sibutramină, care ar urma să aibă loc peste circa trei săptămâni, informează site-ul violanews.com, citând cotidianul La Repubblica.

26 afișări
Imaginea articolului Tribunalul Antidoping din Italia stabileşte astăzi data procesului lui Mutu

Tribunalul Antidoping din Italia stabileşte astăzi data procesului lui Mutu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sursa citată menţionează că oficialii de la Fiorentina aşteaptă sentinţa definitivă pentru a lua o decizie în privinţa jucătiorului.

"Este posibil ca în cazul unei suspendări lungi Fiorentina să ia decizia de a cere daune jucătorului. În orice caz, în iunie, Mutu va fi cedat iar preţul va fi direct proporţional cu perioada de suspendare. În urmă cu doi ani, Mutu putea trece la AS Roma pentru circa 20 de milioane de euro, iar în prezent, dacă jucătorul va pleca, Fiorentina va primi mai puţin de jumătate", La Repubblica.

Procuratura antidoping CONI a dispus, miercuri, trimiterea cazului jucătorului echipei Fiorentina, Adrian Mutu, depistat pozitiv cu sibutramină, către Tribunalul Naţional Antidoping, cu propunere de suspendare pe o perioadă de un an.

Procurorul antidoping din cadrul CONI, Ettore Torri, a considerat că Mutu se află la prima abatere şi a cerut suspendarea jucătorului pentru o perioadă de un an, conform articolului 10.4 din codul WADA, care prevede circumstanţe atenuante şi posibilitatea reducerii suspendării dictate în cazul unui sportiv depistat pozitiv, dacă acesta poate dovedi cum a intrat produsul respectiv în organismul său şi că prin consumarea acelei substanţe nu s-a intenţionat creşterea performanţelor sportive.

Adrian Mutu ar fi riscat o suspendare de până la patru ani, dacă se considera că este recidivist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici