Tricourile cu mesaje de sprijin pentru Abidal, interzise de UEFA la Real Madrid-Olympique Lyon

Real Madrid şi Olympique Lyon au încercat să convingă UEFA să permită jucătorilor, în meciul de miercuri, din Liga Campionilor, să îmbrace tricouri cu mesaje de sprijin pentru fundaşul Eric Abidal (FC Barcelona), diagnosticat cu tumoră la ficat, însă cererea a fost refuzată, informează Marca.

80 afișări
Imaginea articolului Tricourile cu mesaje de sprijin pentru Abidal, interzise de UEFA la Real Madrid-Olympique Lyon

Tricourile cu mesaje de sprijin pentru Abidal, interzise de UEFA la Real Madrid-Olympique Lyon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, oficialii celor două grupări au încercat, în timpul întâlnirii din această dimineaţă privind organizarea meciului, să-i convingă pe reprezentanţii UEFA să le permită fotbaliştilor să îmbrace tricouri cu mesaje de sprijin pentru Abidal, însă răspunsul UEFA a fost unul negativ. UEFA interzice utilizarea tricourilor cu sloganuri în competiţiile europene, indiferent de motive.

Marca menţionează că jucătorul echipei FC Barcelona Xavi a calificat această decizie drept "inumană". "Mi se pare inuman. Dacă au interzis aşa ceva, cred că au luat o decizie greşită. Există lucruri mai importante decât fotbalul: viaţa. Uneori, dăm prioritate unor lucruri care nu au nimic în comun cu ceea ce este important", a spus Xavi.

Ştirea privind descoperirea unei tumori la ficat jucătorului formaţiei FC Barcelona, Eric Abidal, a provocat un impact major în lumea fotbalului, coechipierii săi şi alţi fotbalişti cu renume trimiţându-i mesaje de susţinere fundaşului francez.

Potrivit Marca, printre jucătorii care i-au mai trimis mesaje lui Abidal se numără coechipierii săi Andres Iniesta, Carles Puyol, Gerard Pique, Kaka şi Cristiano Ronaldo (de la Real Madrid), Cesc Fabregas (Arsenal), Andres Palop (FC Sevilla), Filipe Luis şi Diego Forlan (de la Atletico Madrid), Giussepe Rossi (Villarreal), Jack Wilshere (Arsenal) sau Carlos Curllar (Aston Villa).

Fundaşul francez al echipei FC Barcelona, Eric Abidal, va fi operat joi de o tumoare la ficat, a anunţat clubul catalan. Eric Abidal, în vârstă de 31 de ani, va fi operat la spitalul BarnaClinic, de medicul Josep Fuster Obregon.

Potrivit presei spaniole, Abidal nu va mai juca în acest sezon.

Partida Real Madrid - Olympique Lyon, contând pentru manşa retur a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, va avea loc miercuri. În tur, scorul a fost 1-1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici