Tricourile lui Hagi şi Popescu, vândute cel mai scump la o licitaţie în scopuri caritabile

Foştii internaţionali Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu au participat, sâmbătă, la Târgu Jiu, alături de alţi componenţi ai "Generaţiei de Aur", la un meci în scopuri caritabile, urmat de o licitaţie la care cele mai mari câştiguri au fost aduse de tricourile lor.

253 afișări
Imaginea articolului Tricourile lui Hagi şi Popescu, vândute cel mai scump la o licitaţie în scopuri caritabile

Tricourile lui Hagi şi Popescu, vândute cel mai scmp la o licitaţie în scopuri caritabile (Imagine arhivă: George Filip/Mediafax Foto)

Meciul şi licitaţia au fost organizate în scopul strângerii de fonduri pentru Andrei Glăvan, un copil de şapte ani care are nevoie de un tratament pentru cancer, după ce a fost operat de o tumoare pe creier.

La partida de la Târgu Jiu, echipa "Generaţiei de Aur" a fost formată din Hagi, Popescu, Miodrag Belodedici, Silviu Lung, Adrian Ilie, Sorin Cârţu, Gabi Popescu, Iosif Rotariu, Florin Bătrânu, Marcel Băban şi Toni Doboş, revenit pentru prima dată pe teren după ce a suferit o operaţie pe creier. Această formaţie s-a impus, cu scorul de 6-5, în faţa echipei Old-Boys Pandurii.

Meciul a fost arbitrat de Ion Crăciunescu.

Imediat după încheierea partidei, au fost scoase la licitaţie tricourile cu care au jucat cele două echipe, preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu licitând pentru majoritatea tricourilor şi reuşind să intre în posesia celor mai importante. Condescu a achiziţionat tricourile lui Hagi - 3.000 lei şi Popescu - 3000 lei, dar şi pe cele ale fostului antrenor de la Pandurii, Sorin Cârţu - 1.200 de lei şi actualului antrenor Liviu Ciobotariu - 1.000 de lei. Belodedici a scos la licitaţie întreg echipamentul, acesta fiind achiziţionat cu 1.000 de lei de către preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. La fel a procedat şi arbitrul Ion Crăciunescu, care a licitat întreg echipamentul, inclusiv prosopul, contra sumei de 1.000 de lei.

Din vânzarea tricourilor s-au strâns peste 3.000 de euro, urmând ca în zilele următoare să fie strânşi banii şi pentru tricourile rămase nelicitate de la echipa de Old-Boys Pandurii. Fotbaliştii de la Pandurii au donat şi ei 5.000 de lei, iar Hagi şi Popescu au dat câte 1.000 de euro pentru micuţul Andrei Glăvan. Şi spectatorii prezenţi în sală au donat diferite sume de bani pentru acest caz, conducerea clubului Pandurii estimând că suma totală strânsă până acum se ridică la 50.000 de lei.

Înainte de meciul caritabil, clubul Pandurii Târgu Jiu şi-a prezentat lotul, în cadrul unui spectacol. Jucătorii clubului gorjean au apărut în Sala Sporturilor din Târgu Jiu după ce s-au fotografiat în grup cu Andra, solista pop cântând în deschiderea spectacolului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici