Triumf împotriva corupţiei din fotbal. Conmebol recuperează 130 de milioane de dolari delapidate de foşti conducători

  • Conmebol, Confederaţia sud-americană de fotbal anunţă că a recuperat 130 de milioane de dolari.
  • Suma consistentă fusese deturnată de către foşti lideri şi membri ai federaţiilor naţionale condamnaţi pentru corupţie.
485 afișări
Imaginea articolului Triumf împotriva corupţiei din fotbal. Conmebol recuperează 130 de milioane de dolari delapidate de foşti conducători
„Un important triumf împotriva corupţiei”, anunţă Confederaţia, conform Le Figaro.
 
Ultima sumă, în valoare de 71 de milioane de dolari, a fost decisă de justiţia americană în această săptămână. În plus, Conmebol a recuperat deja fonduri de la instanţele Elveţia şi de la moştenitorii lui Nicolás Leoz, fostul preşedinte al confederaţiei, decedat în 2020. 
 
„Recuperarea fondurilor deturnate în mod neregulat face parte dintr-o acţiune desfăşurată din anul 2016, când Alejandro Domínguez a preluat preşedinţia”, mai spune Conmebol. 
 
Fondurile din conturile foştilor şefi ai Conmebol însumează peste 56 de milioane de dolari. Adunând fondurile returnate (71 milioane dolari), totalul se ridică la 130 milioane dolari. 
 
Scandalul FIFA durează de mai mulţi ani. În 2016, FIFA deschidea proceduri împotriva columbianului Luis Bedoya şi a chilianului Sergio Jadue, responsabili sud-americani care, la sfârşitul lui 2015 au pledat vinovat în faţa justiţiei americane pentru fapte de corupţie, conform AFP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici