Trofeul UEFA Champions League aşteaptă un nou câştigător la Istanbul. Petrece o săptămâna de vis la Istanbul până la marea finală UCL ediţia 2022-2023

A început numărătoarea inversă la Istanbul pentru marea finala a Ligii Campionilor, unul dintre cele mai importante evenimente sportive din lume, care se va desfăşura pe Stadionul Olimpic Ataturk de la Istanbul pe data de 10 iunie 2023. Fanii fotbalului care vin în oraş pentru finală vor avea parte de un spectacol adevărat.

95 afișări
Imaginea articolului Trofeul UEFA Champions League aşteaptă un nou câştigător la Istanbul. Petrece o săptămâna de vis la Istanbul până la marea finală UCL ediţia 2022-2023

(P) Trofeul UEFA Champions League aşteaptă un nou câştigător la Istanbul. Petrece o săptămâna de vis la Istanbul până la marea finală UCL ediţia 2022-2023

Prin cultura pe care o are, viaţa artistică, gastronomia, locurile istorice şi arhitectura unică la care se adaugă, viaţa de noapte şi experienţa unică de shopping, Istanbul le promite fanilor fotbalului o excursie fantastică. Aici, turiştii pot petrece o săptămână şi pot să experimenteze cum este să trăieşti într-o metropolă dinamică, locaţie considerată drept una dintre cele mai admirate destinaţii ale lumii.

Festivalul Campionilor
Festivalul dedicat finalei Ligii Campionilor va avea loc la Yenikapi de la Istanbul între 8 şi 11 iunie. Pe 9 iunie, turneul UEFA Ultimate Champions 2023 se va disputa la ora 16:00 cu participarea ambasadorilor UEFA. Platforma oficială de promovare a turismului din Turcia, respectiv GoTurkiye, va găzdui 2 seturi de DJ respectiv Chris Luno B2B Ceaus, Guillaume de Kadebostany şi Lost Frequencies, care vor avea loc în aceeaşi zi.

Clădiri istorice care fac obiectul unui patrimoniu bogat

Oraşul Istanbul atrage mii de turişti din întreaga lume cu locurile sale istorice şi cu o arhitectură care reflectă identitatea lui multiculturală şi istoria lui bogată. Datorită locaţiei sale strategice, oraşul, care a fost casa a numeroase civilizaţii de-a lungul istoriei, deţine şi multe clădiri de patrimoniu care prezintă urme provenite din mai multe epoci şi culturi. „Peninsula istorică” găzduieşte mai multe clădiri emblematice. Aceasta este înconjurată pe de o parte de zidurile oraşului antic şi pe de altă parte de Bosfor, Marea Marmara şi Cornul de Aur. Locaţia atrage turişti şi călători prin Hagia Sofia, Bazilica Cisternă, Moscheea Albastră, Muzeul de Arheologie de la Istanbul şi Palatul Topkapi.

Turnurile de la Istanbul sunt de asemenea atracţii obligatorii. Turnul Galata, celebra structură de pe orizontul Istanbulului, oferă vederi panoramice incredibile ale oraşului. Turnul Fecioarei, permite vizitatorilor să privească oraşul Istanbul dintr-un unghi diferit.

Un amestec unic de artă şi cultură

Istanbul, cunoscut pentru bogata sa moştenire istorică, este o adevărată comoară pentru iubitorii de artă, cu muzeele sale care combină dinamismul cultural al epocii, cu tradiţiile, galeriile de artă modernă, centrele culturale, stărzile care găzduiesc artişti şi designeri, locuri de concerte şi prin prisma evenimentelor culturale şi artistice. Înainte de a vizita oraşul Istanbul, vizitatorii trebuie să verifice cum arată calendarul din luna iunie pentru centrele de artă modernă cum este Centrul Cultural Ataturk (AKM) şi Santral Istanbul, asta pentru a reuşi cu succes să-şi rezerve locuri pentru diferite spectacole şi evenimente. Puteţi simţi pulsul artei contemporane vizitând muzee precum Muzeul Pera, Muzeul Cinematografiei Atlas şi Muzeul Modern de la Istanbul.

Cultura alimentară care îi uimeşte pe toţi cei care o descoperă

De la mesele de cină stilate ale bucătarului la cele mai simple sau cele mai delicioase mâncăruri, Istanbul este un adevărat paradis pentru fiecare gurmand. Asta face ca Istanbul să fie unul dintre cele mai bune oraşe gastronomice din lume. Bucătăria turcească este specială deoarece a fost modelată de multe culturi diferite găzduite de-a lungul istoriei de oraş şi care au contribuit decisiv.

Un adevărat rai pentru shopping

Cu bazarurile sale istorice, buticuri de lux şi magazine de designer, Istanbul oferă vizitatorilor săi o experienţă bogată de cumpărături. Puteţi simţi atmosfera străveche a oraşului şi puteţi cumpăra suveniruri, cum ar fi covoare autentice lucrate manual, ceramică cu gresie şi obiecte de artizanat tradiţionale, vizitând locuri de cumpărături istorice cum ar fi Marele Bazar sau Bazarul de Mirodenii. De asemenea, puteţi cumpăra cele mai recente creaţii de modă ale designerilor de renume mondial în Piaţa Taksim sau în cartierul Nişanaşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici