ŢSKA Sofia a fost exclusă din Liga Campionilor

Campioana Bulgariei, ŢSKA Sofia, la care evoluează Florentin Petre, a fost exclusă din viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, deoarece nu îndeplineşte criteriile de licenţiere, a anunţat, joi, Federaţia Bulgară de Fotbal (BFU).

11 afișări
Imaginea articolului ŢSKA Sofia a fost exclusă din Liga Campionilor

ŢSKA Sofia a fost exclusă din Liga Campionilor (Imagine: Mediafax Foto)

"ŢSKA nu va participa la ediţia 2008/2009 a Ligii Campionilor, iar aceasta este decizia finală", se arată într-un comunicat al BFU.

Echipa ŢSKA Sofia a câştigat al 31-lea său titlul în Bulgaria în acest sezon şi a obţinut un loc în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, dar nu a îndeplinit condiţiile Comisiei de Licenţiere a BFU.

Clubul datorează bani Institutului de Securitate Socială, Agenţiei de Venituri şi mai multor creditori.

UEFA a confirmat neacordarea licenţei pentru campioana Bulgariei, ŢSKA Sofia, privând-o astfel de participarea în sezonul viitor al Ligii Campionilor, în ciuda cererii autorităţilor bulgare de a prelungi perioada de graţie care să permită clubului să împlinească condiţiile.

"UEFA nu acordă licenţa şi nu autorizează echipa ŢSKA Sofia să participe în Liga Campionilor în sezonul 2008/2009, iar această decizie e definitivă", se spune în comunicatul Federaţiei Bulgare de Fotbal, care citează o scrisoare venită de la forul european.

"UEFA îşi exprimă poziţia de principiu, subliniind că trebuie să se garanteze tratarea de pe aceleaşi poziţii a tuturor cluburilor şi că nu se pot face excepţii", se precizează în comunicat.

Fostul preşedinte al clubului la care evoluează şi internaţionalul român Florentin Petre, Alexandre Tomov, care a demisionat joi, a anunţat că ŢSKA Sofia datorează suma de 450.000 euro statului bulgar, însă presa vecină vorbeşte de o datorie globală de peste cinci milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici