Turcu: Suntem sclavii Ministerului de Interne şi ai CS Dinamo

Vicepreşedintele FC Dinamo, Vasile Turcu, a declarat agenţiei MEDIAFAX, că grupare din Şoseaua Ştefan cel Mare plăteşte anual 2,5 milioane de euro chirie pentru stadion şi pentru baza sportivă de la Săftica, motiv pentru care consideră că acţionarii clubului sunt "sclavii" Ministerului de Interne.

4 afișări
Imaginea articolului Turcu: Suntem sclavii Ministerului de Interne şi ai CS Dinamo

Turcu: Suntem sclavii Ministerului de Interne şi ai CS Dinamo

"Noi, Dinamo, plătim în jur de 2 milioane şi jumătate chirie şi utilităţi pe an pentru cele două baze, din Ştefan cel Mare şi de la Săftica. Asta o putem proba cu documente clare. Nu ne ţine nimeni de pomană aici. Plătim foarte mult, două milioane şi jumătate de euro pe an. Se tot vorbeşte de echipa Ministerului de Interne, dar nu e adevărat. Suntem sclavii Ministerului de Interne şi ai Clubului Sportiv Dinamo", a declarat, luni, Turcu.

Referitor la datoria de 2.700.000 de lei pe care clubul o are faţă de Clubul Sportiv Dinamo, proprietarul stadionului din Şoseaua Ştefan cel Mare, Turcu spune că aceasta aparţinei fostei asociaţii sportive care a administrat clubul de fotbal. "Iar în ceea ce priveşte datoria, noi suntem la zi cu banii pentru utilităţi de când s-a înfiinţat societatea pe acţiuni. Asta este o datorie mai veche, pe care a avut-o fosta asociaţie de fotbal. Această asociaţie avea o convenţie cu Clubul Sportiv Dinamo pentru o compensaţie, care trebuia aprobată doar prin Hotărâre de Guvern. Guvernul Năstase nu a aprobat această convenţie şi a rămas aşa. Ei aveau să ne dea nouă vreo 30 de miliarde pentru lucrările executate în curtea parcului Dinamo, iar noi aveam să le dăm în jur de 16 miliarde, cu tot cu penalităţi. Acum, instanţa va hotărî, pentru că noi avem acte semnate de comun acord. Altfel, societatea FC Dinamo 1948 SA nu are nicio datorie către stat. Niciun cent. Noi putem pune documente la dispoziţia oricui", a mai spus Turcu.

Preşedintele CS Dinamo, chestorul Marcel Popescu, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că gruparea de fotbal FC Dinamo are faţă de clubul pe care îl conduce datorii de aproximativ 2.700.000 de lei, provenind din chiria stadionului şi contavaloarea utilităţilor (apă, energie electrică şi termică). "Datoriile clubului de fotbal se ridică la circa 2.700.000 de lei, din care 1.300.000 sunt compensarea pentru clădirea începută la intrarea în complex, iar 1.000.000 de lei reprezintă penalităţi. Practic, suma curată e de vreo 4-5 miliarde de lei vechi. FC Dinamo a achitat integral sumele pe 2007, conform înţelegerii făcute, dar au mai rămas datoriile pe societatea veche, din perioada 2004-2006", a spus Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici