Turcu: Suporterii să facă manifestaţie în faţa Ministerului de Interne să ne concesioneze stadionul

Vicepreşedintele executiv al FC Dinamo, Vasile Turcu, a declarat, miercuri noaptea, în cadrul unei emisiuni televizate, că suporterii formaţiei "alb-roşii" ar trebui să facă manifestaţii în faţa Ministerului Internelor şi Reformei Administrative pentru a cere concesionarea stadionului.

14 afișări
Imaginea articolului Turcu: Suporterii să facă manifestaţie în faţa Ministerului de Interne să ne concesioneze stadionul

Turcu: Suporterii să facă manifestaţie în faţa Ministerului de Interne să ne concesioneze stadionul (Imagine: Mediafax Foto)

"Dacă ar fi casa noastră sau ar fi baza noastră concesionată, atunci ar putea să ne ia la întrebări. Noi avem un plan de fezabilitate, un studiu de fezabilitate, avem un proiect foarte clar. Domnul preşedinte Nicolae Badea a muncit un an de zile la acest proiect, l-am înaintat către proprietarul Clubului Sportiv Dinamo, către Ministerul de Interne. Decât să mă înjure suporterii pe mine mai bine să se ducă în faţa Ministerului de Interne să facă manifestare să ni-l concesioneze cu nişte reguli foarte clare. Noi am cerut mereu să ni-l dea în concesionare. Sunt atâtea metode şi eu nu vreau să acuz politicul sau nimic, dar unii funcţionari din minister spun că e proprietatea noastră. Sunt mulţi care nu vor să cedeze", a declarat Turcu, la Fanatik Show.

Suporterii dinamovişti de la "Peluza Cătălin Hâldan" au scandat trivialităţi la adresa vicepreşedintelui Vasile Turcu şi a preşedintelui executiv Cristi Borcea, în timpul partidei cu Universitatea Craiova, din cadrul etapei a XXXI-a a Ligii I.

Vicepreşedintele dinamovist spune că investiţiile în tot Parcul Sportiv Dinamo s-ar ridica la aproximativ 200 de milioane de euro. "Alţii au zis că vine Turcu cu Borcea, cu Badea să facă imobiliare, să facă mall-uri. Hai domnule să fim serioşi că e legea stadioanelor şi nu ai voie să investeşti în altceva. Ca acest stadion să fie făcut la nişte standarde, să ne reprezinte, în cupele europene, în UEFA, sau în Champions League sunt multe investiţii de făcut. Tot parcul ăla, dacă ar fi pus la punct - deci s-a făcut un studiu, dacă s-ar face în doi ani sau doi ani şi jumătate aşa cum vrem noi, nu numai stadionul ci toată baza sportivă -, ar însemna cam 200 de milioane de euro. Să faci un bazin olimpic, o sală olimpică, locuri de parcare, hipodromul ăla (n.r. velodromul din spatele terenul "Florea Dumitrache") putem să-l facem multifuncţional. Un stadion modern, numai stadionul ne-ar costa cam 35 de milioane de euro. Un stadion cu 32.000 sau 34.000 de locuri", a mai spus Turcu.

Secretarul general al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, chestorul Nicolae Berechet, a declarat miercuri agenţiei MEDIAFAX că instituţia în care activează este de acord cu concesionarea Stadionului Dinamo, dar acţionarii grupării "alb-roşii" nu au făcut niciun demers în acest sens.

"La momentul actual, eu nu ştiu să se fi făcut vreun demers pentru a concesiona cuiva patrimoniul clubului Dinamo, care este de fapt al statului, administrat de minister. Există o disponibilitate reală şi declarată a conducerii Ministerului de Interne ca modernizarea bazei Dinamo să se facă în condiţii de atragere a unor investiţii externe. Pentru că ministerul nu va putea niciodată să modernizeze, să dezvolte sau să actualizeze baza aia din fonduri bugetare pentru că asta e situaţia", a declarat Nicolae Berechet.

Secretarul general al MIRA afirmă că doar după o solicitare venită din partea acţionarilor FC Dinamo s-ar putea pune problema dacă proprietarul parcului sportiv este de acord sau nu. "Atunci, între a ne plânge şi a întreprinde, eu cred că a doua variantă este de ales. Şi atunci se va vedea dacă cineva vrea sau cineva nu vrea. Nu avem niciun fel de reticenţă în a găsi o formulă legală şi profitabilă pentru cei care doresc să investească în modernizarea bazei Dinamo, inclusiv prin formula de concesionare, dar un astfel de demers nu s-a făcut încă. Eu nu cunosc să se fi făcut un astfel de demers", a mai spus Berechet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici