Turneul Campionilor. Rusul Daniil Medvedev, fără greşeală în grupe

Tenismanul rus Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, a terminat neînvins faza grupelor Turneului Campionilor, competiţia de final de sezon din circuitul ATP, după ce a dispus în trei seturi, 6-0, 6-7 (5/7), 7-6 (10/8), de italianul Jannik Sinner, într-o partidă disputată joi seara la Torino.

480 afișări
Imaginea articolului Turneul Campionilor. Rusul Daniil Medvedev, fără greşeală în grupe

Turneul Campionilor. Rusul Daniil Medvedev, fără greşeală în grupe

Medvedev (25 ani), câştigătorul ediţiei trecute a acestui turneu, desfăşurată la Londra, avea asigurat primul loc în Grupa Roşie înaintea meciului cu Sinner, care l-a înlocuit marţi pe compatriotul său Matteo Berrettini (accidentat).

Rusul s-a impus după 2 ore şi 29 minute de joc în faţa lui Sinner şi urmează să-l înfrunte sâmbătă, în semifinale, pe ocupantul locului secund în Grupa Verde, care va fi stabilit vineri, la finalul meciului dintre compatriotul său Andrei Rublev şi norvegianul Casper Ruud.

În celălalt meci din Grupa Roşie programat joi, germanul Alexander Zverev, numărul 3 mondial, l-a învins cu 6-2, 6-4 pe polonezul Hubert Hurkacz, asigurându-şi calificarea în penultimul act al Turneului Campionilor, unde îl va avea ca adversar pe sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial şi liderul Grupei Roşii, care va juca vineri împotriva britanicului Cameron Norrie, într-un meci fără nicio miză.

Zverev şi Djokovic se vor întâlni sâmbătă pentru a cincea oară în acest sezon. Sârbul s-a impus în confruntările de la Australian Open, US Open şi ATP Cup, însă Zverev a obţinut o victorie uriaşă în faţa lui Djokovic în semifinalele JO de la Tokyo, înainte de a câştiga trofeul.

În clasamentul final, Medvedev a ocupat primul loc, cu 3 victorii, urmat de Zverev, cu 2 victorii şi o înfrângere, Sinner, o victorie şi un eşec, Hubert Hurkacz, cu 3 înfrângeri, şi Matteo Berrettini, o înfrângere.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici