Turneul Shenzhen Open a fost eliminat din programul WTA anunţat pentru prima jumătate a anului 2022

WTA a confirmat marţi că tradiţionalul turneu de tenis Shenzhen Open, care deschide sezonul, nu va avea loc în prima jumătate a anului 2022, circuitul feminin urmând să organizeze evenimente în luna ianuarie în Australia, înainte de a urma tiparul convenţional până la Wimbledon, în iunie.

368 afișări
Imaginea articolului Turneul Shenzhen Open a fost eliminat din programul WTA anunţat pentru prima jumătate a anului 2022

Sursa foto: profimedia

Turneul WTA 250, care se joacă de obicei în prima săptămână a anului, a avut loc anul trecut înainte ca evenimentele din China să fie anulate din cauza pandemiei COVID-19.

WTA a suspendat turneele din China din cauza îngrijorărilor legate de fostul număr unu mondial la dublu, Peng Shuai.

Era puţin probabil ca turneul să se desfăşoare oricum la începutul anului viitor, din cauza restricţiilor de călătorie impuse de China.

WTA a precizat, într-o declaraţie făcută marţi, că în prima jumătate a anului viitor turneul va avea cinci evenimente WTA 1000 la Doha, Indian Wells, Miami, Madrid şi Roma, alături de opt evenimente WTA 500 şi cel puţin 15 evenimente WTA 250.

"Calendarul turneului WTA din 2022 va oferi din nou o scenă prestigioasă pe care vor concura cele mai bune jucătoare de tenis feminin din lume", a declarat preşedintele WTA, Steve Simon.

În a doua jumătate a anului calendarul WTA este de obicei mai aglomerat cu evenimente în China, cea mai populată ţară din lume găzduind nouă turnee în 2019, ultimul sezon complet, înainte de răspândirea noului coronavirus.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici