Turul Franţei: Chris Froome, cvadruplu campion, nu a fost selecţionat de Israel-Premier Tech

Cvadruplul campion al Marii Britanii în Turul Franţei, Chris Froome, a fost exclus din lotul de opt oameni al echipei Israel-Premier Tech pentru cursa de luna viitoare.

172 afișări
Imaginea articolului Turul Franţei: Chris Froome, cvadruplu campion, nu a fost selecţionat de Israel-Premier Tech

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

Froome, în vârstă de 38 de ani, care nu a mai câştigat o cursă din 2018, s-a confruntat cu numeroase probleme mecanice în perioada premergătoare Turului.

"Din punct de vedere fizic am fost pregătit, dar, din păcate, nu am putut să-mi arăt întreaga capacitate din cauza problemelor legate de echipament", a declarat Froome pentru GCN.

El s-a retras din cursă anul trecut cu Covid după etapa 17.

Froome a adăugat despre absenţa sa de la ediţia din 2023: "Respect decizia echipei şi voi lua o pauză, înainte de a mă concentra din nou asupra obiectivelor, mai târziu în sezon, şi de a reveni în Turul Franţei în 2024".

El s-a alăturat echipei Israel-Premier Tech în 2021, cu scopul de a reveni la o formă fizică completă după accidentul din 2019, în care a suferit multiple leziuni.

Froom a câştigat şapte Mari Tururi în 10 ani la Team Sky - Turul Franţei în 2013, 2015, 2016, 2017, Giro d'Italia în 2018 şi Vuelta a Espana în 2011 şi 2017.

Kjell Carlstrom, managerul general al Israel-Premier Tech, a declarat: "A fost o decizie dificilă să selectăm echipa noastră pentru Turul Franţei din acest an, dar considerăm că am selectat opt ciclişti care se potrivesc cel mai bine pentru a ne îndeplini obiectivele de performanţă.

"Faptul că am avut de luat o decizie dificilă atunci când am analizat lista noastră lungă arată forţa şi profunzimea grupului nostru de ciclişti şi, din păcate, nu i-am putut selecta pe toţi."

Guillaume Boivin, Simon Clarke, Hugo Houle, Krists Neilands, Nick Schultz, Corbin Strong, Dylan Teuns şi Michael Woods vor reprezenta Israel-Premier Tech.

Turul Franţei începe pe 1 iulie la Bilbao.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici