Turul Franţei face o schimbare istorică şi mută ultima etapă de la Paris. Principalul potenţial înlocuitor

Ultima etapă a Turului Franţei din 2024 ar urma să fie mutată pentru prima dată în istorie de la Paris în 2024, pentru a evita o suprapunere cu Jocurile Olimpice, Nisa fiind cotată ca potenţial înlocuitor.

387 afișări
Imaginea articolului Turul Franţei face o schimbare istorică şi mută ultima etapă de la Paris. Principalul potenţial înlocuitor

Turul Franţei face o schimbare istorică şi mută ultima etapă de la Paris. Principalul potenţial înlocuitor

Potrivit publicaţiei italiene La Gazzetta dello Sport, etapa finală a cursei ar urma să fie, de asemenea, devansată cu cinci zile, la 21 iulie, pentru a evita interferarea cu Jocurile Olimpice.

Capitala Franţei, Paris, a organizat etapa finală la toate cele 108 ediţii ale Turului Franţei, începând din 1903, iar Champs-Élysées a găzduit-o din 1975.

Prin convenţie, liderul clasamentului general este, de obicei, necontestat în ultima zi a Turului.

Nisa, localitate pe Riviera franceză din sud-estul ţării, este pe cale să înlocuiască Parisul pentru etapa finală, relatează Gazzetta, în timp ce Italia va găzdui pentru prima dată Grand Départ-ul pe Piazzale Michelangelo din Florenţa, pe 29 iunie.

Conform planurilor, primele patru etape ale celei de-a 111-a ediţii a Turului Franţei ar urma să pornească din Italia, acoperind regiunile Toscana, Emilia-Romagna şi Piemont.

Acesta ar fi al treilea an consecutiv în care startul Marelui Tur ar avea loc în afara Franţei, capitala Danemarcei, Copenhaga, urmând să găzduiască prima etapă în acest an, iar Bilbao, în Spania, va avea această onoare anul viitor.

Organizatorul cursei, Amaury Sport Organisation, a refuzat să comenteze această informaţie.

Turul Franţei nu ar fi primul eveniment sportiv major din ţară care va fi mutat de la Paris pentru 2024.

Stade Vélodrome din Marsilia ar urma să găzduiască finala Top 14 la rugby în sezonul 2023-2024, Stade de France nefiind disponibil, deoarece este folosit pentru Paris 2024.

Jocurile Olimpice din capitala Franţei sunt programate între 26 iulie şi 11 august în 2024, iar Jocurile Paralimpice urmează între 28 august şi 8 septembrie.

Situaţia bulversantă din faţa Stade de France de dinaintea finalei masculine a UEFA Champions League de luna trecută au generat îngrijorări legate de securitatea Jocurilor.

Organizatorii plănuiesc ca cel puţin 600.000 de spectatori să se alinieze de-a lungul râului Sena pentru ceremonia de deschidere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici