Turul României: Eduard Grosu este campionul „Micii Bucle”

  • Turul României a fost câştigat pentru a 28-a oară de un român
  • Competiţia a luat startul pe 8 septembrie, în Timişoara, şi s-a încheiat în Bucureşti
  • Au participat 11 echipe din 6 ţări
324 afișări
Imaginea articolului Turul României: Eduard Grosu este campionul „Micii Bucle”

FOTO: Facebook Grosu Eduard

Trofeul celei mai mari competiţii pe două roţi din România se întoarce în vitrina unui român.

Eduard Grosu a câştigat ieri Turul României la ciclism după mai mult de 700 de kilometri parcurşi în 6 zile.

Dacă distanţa în sine ţi se pare impresionantă, află că drumul i-a dus pe biciclişti la înălţimi de peste 2.000 de metri pe Transfăgărăşan.

Aerul rarefiat nu l-a oprit pe Eduard să fie campion la el acasă, chiar dacă nu acesta a fost planul de la bun început.

„Nu eram neapărat mentalizat pentru a câştiga, pentru a aduce tricoul, pentru că este o presiune, cu siguranţă. Am luat-o în joacă pentru că era normal să plec în Belgia, iar, ieri seară, când m-am trezit cu tricoul în cameră, ştiam că o să câştig Turul României”, spune Edi Grosu, care face parte din Lotul Naţional de Ciclism.

Eduard Novak, preşedintele Federaţiei Române de Ciclism: „Dacă vrei să ai succes, trebuie să fii în preajma oamenilor de succes. Grosu trebuia să părăsească turul şi, până la urmă, nimeni nu se aştepta să aibă tricoul galben, aşa că i-am zis că, te rog, este cariera ta, este România, este Turul României, trebuie să fii un star aici, în Bucureşti.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici