TVR va transmite, în perioada 7 - 23 februarie, Jocurile Olimpice de Iarnă Soci 2014

TVR va transmite, în perioada 7 - 23 februarie, în direct şi înregistrat, probele de la Jocurile Olimpice de Iarnă Soci 2014, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

4830 afișări
Imaginea articolului TVR va transmite, în perioada 7 - 23 februarie, Jocurile Olimpice de Iarnă Soci 2014

TVR va transmite, în perioada 7 - 23 februarie, Jocurile Olimpice de Iarnă Soci 2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De vineri, 7 februarie, TVR devine gazda sporturilor de iarnă, punând la dispoziţie grilele principalelor posturi ale sale pentru difuzarea, în direct şi înregistrat, a probelor de la Jocurile Olimpice de la Soci. TVR este singura televiziune din România care deţine drepturile de transmisie pentru competiţiile de la JO 2014 de la Soci.

Pe perioada Jocurilor, 7 - 23 februarie, TVR va aloca un număr record de ore de transmisie dedicate competiţiilor - aproape 500 de ore de transmisiuni (320 de ore de transmisie pe toate cele trei canale principale - TVR 1, TVR 2 şi TVR 3 - şi în jur de 160 de ore pe TVR HD, unde vor putea fi văzute cele mai importante probe), preluate şi online, pe TVR+.

"Hocheiul pe gheaţă, difuzat la TVR 1, este unul din cele mai tari turnee din istorie, fiind probabil ultima oară când vin la Jocurile Olimpice hocheiştii din NHL, cei care asigură spectacolul. Rusia, Canada, SUA, Suedia şi Finlanda sunt echipele dintre care se va alege noua campioană olimpică, dar şi Elveţia vine cu un lot excelent, aureolat de argintul mondial cucerit anul trecut", spune Emil Hossu-Longin, coordonator al Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive din TVR.

Probele de patinaj artistic vor fi transmise la TVR 2, la fel săriturile cu schiurile, schiul alpin, schi fond, biatlon, iar la TVR 3 telespectatorii pot urmări competiţiile de bob, sanie, skeleton, snowboard, freestyle. Întreaga competiţie este în format HD.

Potrivit TVR, 10 comentatori ai Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive din TVR şi 5 specialişti se vor afla în faţa microfoanelor pe tot parcursul Jocurilor Olimpice de la Soci, pentru a oferi telespectatorilor cât mai multe informaţii despre competiţii şi sportivi.

După ce şi-a făcut "încălzirea" la Europenele de Patinaj Artistic de la Budapesta, Alina Alexoi comentează aceleaşi probe şi la Olimpiada de la Soci, precum şi ceremoniile de deschidere şi de închidere; Monica Bucur este la microfon la probele de schi alpin, Vlad Arhire comentează probele de schi fond şi biatlon, Cristian Mîndru - schi alpin, patinaj viteză, short track, snowboard şi freestyle; Sorin Hobana face echipă cu Alina Alexoi la ceremoniile de deschidere şi de închirere a Jocurilor, dar comentează şi probele de sărituri cu schiurile, curling, combinata nordică, freestyle şi face rezumatele zilei; de rezumate se ocupă şi Victor Bonifaciu, tot el fiind şi cel care ne spune totul despre probele de bob; Dragoş Cojocaru preia microfonul la competiţiile de sanie şi skeleton, iar Emil Hossu-Longin şi Dragoş Bocanaciu comentează meciurile de hochei pe gheaţă.

Comentatorilor TVR li se alătură cinci specialişti: Marius Negrea (patinaj artistic, patinaj viteză), Dana Plotogea (biatlon), Cătălin Cârnu (patinaj viteză, short track), Vlad Bucurescu (schi fond, snowboard, bob, short track, rezumate), Ioan Duminicel (bob).

"Chiar dacă situaţia din acest an nu a permis deplasarea unei echipe de comentatori la faţa locului, TVR asigură jurnaliştilor săi sportivi cinci cabine de comentatori echipate la cel mai performant nivel", spune TVR.

Potrivit sursei citate, începând cu 9 februarie, rezumatele zilei precedente vor putea fi urmărite în fiecare dimineaţă, de la 9.00 la 10.00, la TVR 1, iar admiratorii sporturilor de iarnă vor avea ocazia să revadă cele mai importante momente, în reluare, de câte ori grilele de programe o vor permite. De altfel, TVR a pregătit telespectatorii pentru atmosfera Jocurilor Olimpice, prin emisiunea "Vine Olimpiada albă. Soci 2014", difuzată în fiecare miercuri seară la TVR 2, cu reluare duminica după-amiază la TVR 1, prezentată de Alina Alexoi şi Cristian Mîndru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici