U Banca Transilvania Cluj este noua campioană a Ligii Naţionale de baschet masculin

Formaţia U Banca Transilvania Cluj a cucerit titlul de campioană a Ligii Naţionale de baschet masculin, după ce a învins, vineri, în deplasare, cu scorul de 75-61 (19-13, 13-14, 20-12, 23-22), echipa Steaua CSM EximBank, în meciul trei al finalei, şi s-a impus cu 3-0 la general.

155 afișări
Imaginea articolului U Banca Transilvania Cluj este noua campioană a Ligii Naţionale de baschet masculin

U Banca Transilvania Cluj este noua campioană a Ligii Naţionale de baschet masculin

Este primul titlu câştigat de U BT Cluj, după o pauză de şase ani, şi al cincilea din istoria clubului. Formaţia clujeană a mai cucerit titlul naţional în 1992, 1993, 1996 şi 2011.

Ousmane Barro, care a reuşit 16 puncte şi nouă recuperări, a fost cel mai bun jucător al învingătorilor. De la noua campioană s-au mai remarcat Vlad Moldoveanu, cu 14 puncte, nouă recuperări şi două pase decisive, şi Roland Torok, cu 13 puncte şi opt recuperări.

De la gazde s-au evidenţiat David Dudzinski, cu 14 puncte şi şapte recuperări, Morris Sharaud Curry, cu 12 puncte, patru recuperări şi o pasă decisivă, şi Iuri Fraseniuc, cu 10 puncte şi două recuperări.

În finala mică, CSM CSU Oradea a învins, cu scorul general de 2-1, BC CSU Sibiu.

În 2016, titlul a fost cucerit de CSM Oradea, după o finală cu BC Mureş Târgu Mureş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici