U BT Cluj marchează 103 puncte şi conduce cu 2-0 în finala Ligii Naţionale de baschet masculin

Episodul doi al finalei Ligii Naţionale de baschet masculin, dintre UBT Cluj şi CSM Oradea, s-a încheiat vineri cu victoria clujenilor, care s-au impus cu 103-80 (45-38) şi au dus scorul general la 2-0, după ce câştigaseră şi primul meci al seriei finale.

146 afișări
Imaginea articolului U BT Cluj marchează 103 puncte şi conduce cu 2-0 în finala Ligii Naţionale de baschet masculin

Sursa foto: Mediafaxfoto

U BT Cluj a câştigat categoric meciul doi al finalei jucate în BT Arena, în prezenţa a peste 2300 de spectatori clujeni, care au readus atmosfera marilor finale, după mai bine de un an şi 3 luni de jocuri disputate cu sălile goale.

Orădenii au debutat bine, dar au rezistat la conducere doar 5 minute, după care studenţii clujeni au preluat iniţiativa şi nu au mai cedat nici un moment conducerea jocului.

Dacă la pauză s-a intrat cu un avans de doar 7 puncte, în sfertul 3, clujenii au reuşit un forcing de excepţie, ducând diferenţa la 26 de puncte.

Asta a făcut ca antrenorul Mihai Silvăşan să îşi permită să introducă în teren în ultimele minute de joc câţiva jucători foarte tineri, din garnitura under 18 a lotului.

Cristian Achim a luat exemplu, astfel că al un moment dat din 10 jucători prezenţi pe teren, 7 au fost sub 20 de ani.

Clujenii au reuşit chiar să depăşească pragul psihologic de 100 de puncte înscrise. Este pentru prima dată, din 4 mai 2017 încoace, de când, în istoria confruntărilor directe, vreuna din cele două echipe nu a mai marcat peste 100 de puncte, timp în care U BT şi CSM Oradea au disputat 27 de meciuri.

Seria meciurilor finalei se mută la Oradea, pentru cel puţin un meci, din cele 5 posibile, în total.

Următorul meci se va juca marţi, 15 iunie. Un al patrulea meci posibil se va juca joi, pe 17 iunie, iar, dacă orădenii vor egala, meciul decisiv se va juca pe 20 iunie, la Cluj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici