U BT Cluj Napoca s-a calificat de primul loc în optimile Ligii Campionilor la baschet masculin

  • Ultima etapă a fazei grupelor Ligii Campionilor la baschet masculin a găsit-o pe U BT Cluj Napoca în deplasare, la istanbul, unde a dat piept cu turcii de la Darussafaka.
  • Ardelenii au câştigat dramatic partida, după ce în ultimul sfert erau conduşi cu 19 puncte.
405 afișări
Imaginea articolului U BT Cluj Napoca s-a calificat de primul loc în optimile Ligii Campionilor la baschet masculin

Sursă foto: Facebook / Liga de Baschet

Revenire spectaculoasă a elevilor lui Mihai Silvăşan, în a doua jumătate a sfertului 4, după un time-out în care tehnicianul ardelean i-a certat pe Patrick & Co, părând că aceştia cedaseră lupta.

Clujenii au crescut nivelul de agresivitate în apărare, au fost mai eficienţi pe recuperare şi au reuşit să se apropie punct cu punct.

La puza mare, U BT conducea cu două puncte, 49-51, însă în sfertul 3 clujenii au lăsat garda jos, fiind depăşiţi cu 9 puncte (78-69), diferenţă ce a crescut chiar în debutul ultimului sfert la -19 (88-69).

Silvăşan a solicitat time-out, reproşându-le elevilor săi că au cedat lupta. Cu două minute înainte de final, ardelenii încă aveau un handicap de 9 puncte, pe care l-au recuperat în ceva mai mult de un minut.

Când mai erau 50 de secunde de joc, Clujul a egalat 101-101, după care, a făcut o intercepţie defensivă şi a ajuns cu două libere la panou, de unde a punctat pentru 101-103. La ultimul atac al gazdelor s-a reuşit o nouă intercepţie, însă slam dunk-ul final a fost marcat după sirena de final.

Tot în ultima etapă, Hapoel Holon a învins Happy Casa Brindisi, cu scorul de 84-80.

U BT Cluj a încheiat astfel grupa G pe locul I, cu 11 puncte, urmată pe 2 de Hapoel Holon, 10p, pe 3 de Darussafaka, 8p, şi pe 4 de Happy Casa Brindisi, 7p.

În urma acestui rezultat, U BT Cluj s-a calificat direct în faza a doua a competiţiei, în optimile de finală, fază în care se vor alcătui alte 4 grupe, cu câte 4 echipe, în care se vor disputa meciuri de la finele lunii ianuarie până în martie.

Din aceste grupe, primele două clasate merg în sferturile de finală, care se dispută în sistem cel mai bun din 3 partide, iar câştigătoarele se vor califica în Final Four-ul care va avea loc în luna mai.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici