U Craiova 1948 câştigă ultimul meci al anului cu un gol „a la Piţurcă”

Primul meci al etapei intermediare cu numărul 21 din Superligă, dintre U Craiova 1948 şi Petrolul Ploieşti a readus marţi în atenţie celebrul gol marcat de Victor Piţurcă, în meciul din 1989, dintre Steaua şi Galatasaray, când portarul advers i-a şutat în ceafă, mingea ricoşând în poartă.

457 afișări
Imaginea articolului U Craiova 1948 câştigă ultimul meci al anului cu un gol „a la Piţurcă”

Scena s-a repetat în minutul 90 al meciului dintre U Craiova 1948 şi Petrolul Ploieşti, la scorul de 1-0 pentru gazde, când portarul petrolist Zima a degajat în spatele lui Blănuţă, în marginea careului propriu, mingea ajungând în cele din urmă în poartă.

Partida a fost una presărată de ratări incredibile la ambele porţi, oaspeţii având 3-4 oportunităţi clare de a marca în prima repriză.

Oltenii au răzbunat ocaziile în repriza secundă, când Achim a deschis scorul cu un şut imparabil, sub bara transversală, în minutul 79, valorificând o centrare din flancul stâng, venită de la brazilianul Mascarenhas.

Blănuţă ratase în minutul 70 o ocazie clară de gol, acesta trimiţând mingea în bară, de la 2-3 metri.

Chiţu a luat şi el transversala în colimator, în minutul 84, după o pasă cu călcâiul a lui Blănuţă.

Acelaşi Blănuţă care în minutul 90 s-a interpus degajării lui Zima, din marginea careului, mingea care la lovit în spate prelingându-se apoi în poartă, pentru 2-0.

U Craiova 1948 ajunge la a treia victorie consecutivă şi pleacă în vacanţa de iarnă cu 27 de puncte, care o plasează momentan pe locul 9, la egalitate de puncte cu Petrolul, care a adunat doar 2 puncte în ultimele 4 etape.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici