Ucraina cere excluderea Rusiei din FIFA şi UEFA

Acest lucru a fost anunţat astăzi de preşedintele Federaţiei de Fotbal a Ucrainei, Andriy Pavelko. El a spus că au fost deja trimise scrisori prin care se cer expulzarea Rusiei din UEFA (asociaţia europeană de fotbal) şi FIFA (cea globală).

218 afișări
Imaginea articolului Ucraina cere excluderea Rusiei din FIFA şi UEFA

Andrii Pavelko, Facebook

Aşa a reacţionat Ucraina la raportul de ieri al vicepremierului Dmitri Cernîşenko către Vladimir Putin. Acolo, oficialul a spus că Rusia este pregătită să integreze cluburile din Crimeea şi teritoriile ocupate în structura sa de fotbal.

Echipele din Crimeea au încercat să facă acest lucru din 2014, dar FIFA a fost categoric împotrivă.

Acum, când fotbalul rus - ca majoritatea sporturilor - este sancţionat din cauza începerii războiului, autorităţile sunt gata să accepte în campionat echipe din Crimeea, Doneţk, Luhansk şi părţi din regiunile Herson şi Zaporojie.

Acum, calitatea de membru al Rusiei la FIFA şi UEFA este pur şi simplu îngheţată. Dacă se va produce includerea de noi cluburi, aceasta va însemna o întrerupere completă a relaţiilor Rusiei cu întreaga lume a fotbalului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici